Grove chokoladeboller - Opskrift på sundere bløde chokoladeboller

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Grove chokoladeboller

Grove chokoladeboller, som er en lidt sundere version af mine meget populære chokoladeboller. Denne grovere version er lavet med vand i stedet for mælk, og der er heller ikke smør i. De smager sindssygt godt og er luftige og bløde.  Jeg har brugt en mørk chokolade på 70 %, men 50 % eller 60 & kan også godt bruges. Melet er halv grovmel (fuldkorns speltmel og fuldkornshvedemel) og almindelig hvis hvedemel. Du kan også sagtens bruge en anden slags grovmel. Nyd bollerne med rabarberkompot, stikkelsbærmarmelade eller bare med smør. Rigtig god fornøjelse!

Grove chokoladeboller

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. 45 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Grove chokoladeboller (ca. 16 stk.)

Fremgangsmåde

Grove chokoladeboller

Opløs gæren i det lunkne vand i en røreskål. Tilsæt A38, olie, honning og æg i skålen. Bland melet med salt og kom det i røreskålen lidt ad gangen og ælt dejen godt på maskinen. Tilsæt chokoladen. Ælt dejen til den slipper siderne.  Dæk dejen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad den hæve i 1 time.

Når dejen er hævet til dobbeltstørrelse hældes den ud på et bord drysset med lidt mel. Form lige store boller og placer bollerne på en bageplade med bagepapir. Læg et viskestykke henover bollerne og lad dem hæve videre i 30 minutter.

Tænd herefter ovnen på 200 C varmluft.

Pensl dem med æg og bag bollerne i ca. 15 minutter i midten af ovnen. Bollerne er færdige når de lyder hule når du banker på dem. Lad bollerne køle af og nyd dem. Velbekomme! Bollerne kan sagtens fryses ned.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

10 kommentarer
  1. Hej Frederikke
    Jeg tror, at du har glemt at skrive i opskriften, hvornår man skal komme chokoladestykkerne i 🙂
    Venlig hilsen Liv

  2. Hej Frederikke
    Skal bollerne ind i en kold ovn, siden man først skal tænde ovnen inden man pensler og sætter dem ind? 🙂

    1. Altså den bog jeg lige har udgivet “Baking Moments” er kun med kager, men jeg arbejder på bog nr. 2 med boller, kanelsnegle, donuts osv. 🙂

Skriv en kommentar