Cheesecake bars med brownie og brombær swirl -

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Cheesecake bars med brownie og brombær swirl

Cheesecake bars med brownie og brombær swirl. En skøn kombination af to af mine ynglings kager, nemlig brownie og cheesecake. Kagen består af en kiksebund, browniedej, cheesecake fyld og brombær swirls. Brombær kan sagtens skiftes ud med hindbær eller jordbær. Kagen kan med fordel bages dagen inden den skal serveres og den kan også fryses ned. Jeg har efterhånden en del opskrifter på både brownie og cheesecakes og de opskrifter hitter stort hos jer. Rigtig god fornøjelse!

Cheesecake bars med brownie og brombær swirl

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 40 min.
I alt 1 t. 10 min.

Ingredienser

Kiksebund:
Brombær swirl:
Brownie:
Cheesecake masse:

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en form beklædt med bagepapir (min form måler 24×30 cm). Pres kiksemassen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver resten af elementerne til kagen.

Brombær swirl:

Kog brombær og sukker op i en lille gryde. Lad det stå at simre i et par minutter. Blend brombærrene til en ensartet masse og stil det til side.

Brownie:

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt til en tyk æggesnaps. Bland de tørre ingredienser sammen og rør det forsigtigt i dejen. Tilsæt det smeltede smør og bland.

Cheesecake masse:

Pisk flødeost, græsk yoghurt, sukker og vanilje sammen til en ensartet masse. Pisk et æg i adgangen og pisk herefter melet i.

Sådan samler du kagen:

Hæld browniedejen ovenpå den køleskabskolde kiksebunden. Hæld forsigtigt cheesecake massen over browniedejen. Læg nogle skefulde brombær swirl på cheesecake massen og tag en tandstik og kør den rundt, så den laver et fint mønster. Bag kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter. Kagen skal være gylden ovenpå. Lad kagen køle helt af, gerne til dagen efter, hvor den skæres ud i passende barer. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

23 kommentarer
  1. Vil man kunne lave denne her kage 2 dage før man skal bruge den og den stadig er god og vil man evt kunne strække den til 19 personer, hvis der også kommer andet kage ?

    1. Den vil sagtens kunne række til 19 personer, men er bange for, at den bliver lidt kedelig, hvis den laves nogle dage før 🙂 Du kan evt. prøve at fryse den ned. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  2. Rigtig lækker kage! Man kunne sagtens fordoble mængden af brombær, da det giver noget syrligt.
    Det er rigtig rart at dine opskrifter er lette at gå til.

    1. Tak, det er jeg glad for at høre! Du kan erstatte kiksene med glutenfrie kiks og det samme med mel 🙂 Ellers så kan du lave min glutenfri brownie. Rigtig god fornøjelse!

  3. Kaster mig over denne til svigermor. Kunne være en super fin detalje hvis der også var foto på de printbare udgaver til os som stadig er lidt old school 😉

  4. Kære Frederikke, hvor ser denne opskrift bare helt fantastisk ud – tusinde tak for at dele! Hvordan tror det vil fungere, hvis den laves med din blondie-opskrift i stedet for brownie?
    Dbh

    1. Det vil helt sikker være virkelig lækkert! Skriv endelig tilbage hvordan resultatet bliver 🙂

      1. Tusinde tak for dit svar – det gjorde at jeg turde kaste mig ud i ideen, så jeg endte med at lave den i lørdags, og det blev fantastisk lækkert! Helt fudgy, nærmest karamelagtig, blondie mellem kiksebunden og cheesecaken, og så med hindbærswirl. Bestemt ikke sidste gang jeg laver den!

  5. Måske dumt spørgsmål, men når du laver denne dagen inden, opbevarer du den i køleskab eller bare i rum temperatur?

  6. Hej Frederikke
    Dejlig opskrift som jeg allerede har prøvet én gang. Nu skal jeg lave den til studenterfesten ?.
    Kan man bruge andet end græsk yoghurt? F.eks. En creme fraiche med samme fedtprocent?

Skriv en kommentar