Blondies med rabarber og hvid chokolade – en skøn og sød sommerkage! Rabarber og hvid chokolade er virkelig a match made in heaven! Den søde hvide chokolade sammen med den syrlige rabarber er sådan en god kombination, især i denne blondie. En blondie er jo en brownie, bare med hvid chokolade i stedet for mørk chokolade og denne blondie er lavet udfra min opskrift på verdens bedste (fudgy) brownie. Bag gerne kagen en dag i forvejen, da den har aller bedst af at stå på køl et døgns tid, for at konsistensen bliver så fudgy som muligt! Rigtig god fornøjelse!
Blondies med rabarber og hvid chokolade
Ingredienser
Blondies med rabarber og hvid chokolade (ca. 24 stykker):Fremgangsmåde
Blondies med rabarber og hvid chokolade:
Tænd ovnen på 180 C varmluft. Smør en form på 25 x 35 cm med smør og beklæd den med bagepapir først på den ene led og så den anden led. På den måde sikrer du at bagepapiret ikke bugler og kagen får nogle grimme kanter.
Smelt smørret i en lille gryde og lad det boble en smule. Kom chokolade op i en skål og hæld det smeltede smør udover. Lad det stå i et par minutter og rør det herefter rundt så massen samler sig og bliver blank. Stil chokolade blandingen til side. Bland sukker, brunfarin, vaniljesukker og salt sammen i en skål og pisk et æg i ad gangen. Pisk i ca. 10 minutter til det bliver en sej og luftig æggesnaps (dette step er meget vigtigt for at få det bedste resultat med dine blondies). Imens du pisker tilsættes chokoladeblandingen i en tynd stråle. Bland mel og rabarber sammen i en skål og kom det i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, for at undgå luften bliver slået for meget ud. Hæld dejen op i formen og bag kagen i ca. 20 minutter. Tag kagen ud og bank formen ned i bordet, sådan så dine blondies krakelerer. Bag kagen yderligere ca. 25 minutter. Ovne er forskellige, så måske skal din kage have længere eller kortere tid i ovnen. Lad kagen afkøle, gerne på køl (her falder den lidt sammen og det skal den gøre). Skær kagen i lige store stykker og server den. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Min kage blev meget fugtig og klistret. Er det meningen, eller har jeg mon bagt den for lidt?
Den er klistret og fugtig, da der er rabarber i, men den skal jo selvfølgelig ikke være rå 🙂
Er det muligt at bruge frosne rabarber stykker? Og hvis ja, anbefaler du at tøe dem op inden man putter dem i kagen?
Du kan sagtens bruge frosne, men jeg ville lige vende dem sammen med en spsk. kartoffelmel, så de ikke afgiver for meget væske 🙂
Kan den fryses?
Ja, det kan den 🙂
Kan man bruge hindbær eller blåbær istedet? 🙂
Ja, det tror jeg sagtens man kan 🙂
Den ser virkelig lækker ud. Det ser ud som om, du også har chokoladeknapper/-stykker i kagen – Kan du huske hvor mage gram det cirka er? På forhånd tak
Jeg tror jeg brugte ca. 50 g chokoladeknapper ? Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Hej Frederikke, kan man bage sådan en kage i et ildfast fad, hvis ikke man har en bradepande, der passer i størrelsen?
Ja, det kan du sagtens, men vær opmærksom på bagetiden 🙂 Skal skal nok bage lidt længere, når det er i et fad i forhold til en kageform 🙂
Hej hej, det ser mega lækkert ud. Kan man tilføje nødder (f.eks. 50-100 g valnødder) uden at ødelægge smagen eller konsistensen?
Det lyder rigtig lækkert! Det bliver godt, det er jeg sikker på 🙂
Kan den bages 2 dage før den skal spises hvis den bare står på køl?
Ja, det kan den sagtens 🙂
Ide til pynt? Jeg har lavet kage og har den i fryseren – den er tænkt at være en del af et kagetapas bord – så overvejer om den skal pyntes med noget creme eller frosting? har du en god ide?