Risengrødsboller – Opskrift på svampede og luftige boller med rest af risengrød. Disse boller er så lækre og svampede og dejen laves med en rest kold risengrød. Det er så smart og så lækkert at bruge sine grødrester til at bage brød med, da grøden holder brødet svampet og fugtigt, så det ikke bliver så hurtigt tørt. Jeg har brugt en rest af denne risengrød til at bage disse lækre boller med. Udover risengrød, så er der også kardemomme i dejen, hvilket giver en dejlig smag. Bollerne pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker. Man kan sagtens undlade perlesukker, men man kan også drysse kanelsukker på bollerne.
Risengrødsbollerne kan sagtens fryses ned og blot lunes i ovnen inden servering. Jeg har serveret dem med min lækre appelsinmarmelade. Prøv også min opskrift på risengrødsvafler, hvor man enten kan bruge rester af risengrød eller risalamande. Rigtig god fornøjelse!
Risengrødsboller
Ingredienser
Fremgangsmåde
Opløs gæren i mælken i en røreskål. Tilsæt risengrød, æg, sukker og kardemomme. Tilsæt halvdelen af melet og salt. Ælt dejen ved middel hastighed. Tilsæt resten af melet eller indtil dejen ikke er klistret. Ælt smør ind i dejen og ælt dejen til den slipper skålens sider. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve 30 min. ved stuetemperatur.
Hæld herefter dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i ca. 18 dele og tril til boller. Placer bollerne på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir. Dæk med et fugtigt viskestykke og lad bollerne efterhæve 1 time.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, drys med perlesukker og bag bollerne i ca. 12-14 min. Lad bollerne afkøle på en rist og server. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar