Yoghurtboller – Opskrift på nemme, luftige og bløde yoghurtboller. Disse boller er så nemme at lave og er perfekte at bage, hvis du har en rest yoghurt tilovers. Bollerne laves som normale bløde bamseboller, men uden kardemomme og smør. Der er yoghurt, vand, gær, smagsneutral olie, salt, hvedemel, honning og æg i dejen. Dejen hæver og formes herefter til boller, som pensles med sammenpisket æg og bages til de er gyldne.
yoghurtboller er super gode at bage, hvis man vil have en helt klassisk blød og luftig bolle. Mel har forskellig suge-evne, så derfor kan det være, at der enten skal tilsættes mere eller mindre mel i dejen. Jeg har brugt neutral yoghurt i dejen, men hvis du har en rest græsk yoghurt, skyr eller creme fraiche, så kan det også bruges, Hvis du bruger en tykkere yoghurt, så kan den lige blandes med lidt vand, så bliver den mere flydende og det bliver derfor nemmere at måle af i dl. Bollerne kan sagtens fryses ned og så lunes i ovnen inden servering. Prøv også min opskrift på bløde kærnemælksboller. Rigtig god fornøjelse!
Yoghurtboller
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kom yoghurt, vand, honning og olie i en røreskål. Smuldr gær heri og tilsæt æg, salt og halvdelen af melet. Ælt dejen og tilsæt resten af melet. Ælt til dejen slipper skålen og dæk den med et fugtigt klæde. Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
Del herefter dejen i 12 lige store stykker og tril hvert dejstykke til en bolle. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk med et fugtigt klæde og lad dem hæve i yderligere 1 time.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne i ca. 12-15 min. Lad bollerne afkøle på en rist. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar