Rabarbergrød – Opskrift på skøn rabarbergrød med vanilje og flødeskum. Denne frugtgrød med rabarber er så dejlig og virkelig nem at lave. Rabarbergrød består af rabarber som skæres i tern og koges med vand, kornene fra vaniljestang, den hele vaniljestang og sukker. Det hele koges til rabarberne er kogt ud og herefter jævnes grøden med maizena. Den afkølede grød kan serveres med enten flødeskum, piskefløde, mælk eller en kugle vaniljeis. Det er en skøn sommerdessert.
Syren i rabarber er forskellig afhængig af, hvilken sort der bruges. Derfor er det vigtigt at grøden smages til, da der måske skal tilsættes mere sukker end der står i opskriften. Også farven på rabarbergrøden afhænger meget af dine rabarber. Hvis du synes at farven skal være mere rød/lyserød, så kan du nemt tilsætte nogle dråber rød frugtfarve.
Sigtet rabarbergrød
I denne opskrift har jeg ikke sigtet rabarbergrøden, men blot ladet de udkogte rabarber blive i. Man kan dog sagtens sigte de kogte rabarber fra, så der kun er saften tilbage. Hæld saften tilbage i gryden og kog den op og jævn den, som beskrevet i opskriften. Den færdige rabarbergrød kan holde sig i en bøtte med låg i køleskabet i 2-3 dage.
Prøv også min opskrift på ricottakage med rabarber eller min opskrift på pocherede rabarber med pisket hvid chokolade. Rigtig god fornøjelse!
Rabarbergrød
Ingredienser
RabarbergrødFremgangsmåde
Rabarbergrød
Skyl rabarber grundt og skær dem i tern af ca. 1 cm tykkelse.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas kornene sammen med lidt af sukkeret. Kom rabarbertern, vaniljesukker, resten af sukkeret og den tomme vaniljestang i en gryde. Hæld vandet udover og læg låg på. Lad rabarberne simre under låg i ca. 20 min. eller indtil de er kogt ud. Smag til om der skal tilsættes mere sukker.
Rør maizena ud i vandet. Hæld maizena i rabarbergrød lidt ad gangen under omrøring. Det skal koge, så grøden kan jævnes. Når du synes at grøden har en passende konsistens så tages gryden af varmen. Vær opmærksom på, at grøden sætter sig yderligere, når den kommer på køl.
Hæld rabarbergrøden i en serveringsskål og drys med sukker på overfladen, så der ikke dannes skind på grøden. Stil grøden på køl i min. 2 timer, så den er helt afkølet.
Fjern den tomme vaniljestang og server rabarbergrød med flødeskum, piskefløde, mælk eller vaniljeis. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar