Opskrift på lækre og nemme flødekarameller med pistacie

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Flødekarameller med pistacie

I låge nr. 3 er der en opskrift på de blødeste vaniljesøde og pistacie-knasende flødekarameller. De er nemme at lave, hvis man blot følger opskriften, og så skal de gerne laves en dag i forvejen. Det er en stor portion, så lav et fint glas eller en fin pose med karameller og giv til en du holder af.

Jeg anbefaler, at man bruger et termometer, da det er den sikreste måde at få den helt rette konsistens på karamellerne. Jeg bruger dette (*reklamelink) infrarøde termometer og lige nu er det faktisk på tilbud! God fornøjelse!

Flødekarameller med pistacie

Ingredienser

Flødekarameller med pistacie (ca. 50-60 styks.)

Fremgangsmåde

Flødekarameller med pistacie:

Kog fløde, sukker, lys sirup, smør, salt og vaniljepulver op i en tykbundet gryde til det når 90 C. Skru ned på middelvarme og lad karamellen stå at koge videre. Det skal boble, men rør ikke for meget i karamellen, kun lige en gang imellem, for at undgå at massen brænder på. Karamellen skal op på 120 C. Det tager ca. 10-15 minutter, før væsken er fordampet og massen er kogt ind til en tyk karamel. Smør en firkantet form med smør eller sprayfedt og drys halvdelen af pistacienødderne i formen. Når karamellen er 120 C, hældes den i formen. Fordel den anden halvdel af pistacienødderne på karamellen. Lad karamellen stå på køkkenbordet i 1 time og sæt den derefter på køl i ca. 24 timer. Skær karamellen ud i passende stykker og pak dem ind i bagepapir/pergamentpapir og opbevar dem i køleskabet. De kan holde sig på køl i 14 dages tid, men mon ikke de når at blive spist inden? Velbekomme!

Tip: Du kan tilsætte andre smage til din karamelmasse f.eks. lakridspulver, frysetørrede hindbær eller passionsfrugtpuré.

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar