Pølsegryde med karry – Opskrift på en nem og velsmagende pølsegryde med pølser, kartofler, gulerødder i en dejlig karrysauce. Denne børnevenlige og nemme hverdagsret består af kartofler i tern som steges med løg, hvidløg og karry i en gryde, hvorefter der tilsættes tomatpure, revet æble, pølser i skiver og gulerødder. Derefter tilsættes bouillon og piskefløde og retten simre under låg, så kartoflerne kan blive helt møre.
Denne pølsegryde med karry er lidt ala svensk pølseret, dog er den mere flydende og uden tomat og ketchup. Du kan vælge forskellige typer af pølser, alt efter hvad du har hjemme eller hvad du foretrækker. Brug f.eks. bayerske pølser eller wienerpølser. Krydrede pølser giver en ekstra smagsdimension, mens vegetariske pølser er et godt alternativ for dem, der ønsker at skippe kødet.
Du kan bruge lidt forskellige slags karry alt efter, hvad du bedst kan lide. Her bruger jeg en blanding af almindelig karry og mango karry. Smag retten til og så kan du selv vurdere, hvor meget karry der skal tilsættes. Retten kan sagtens fryses ned eller gemmes i køleskabet til dagen efter. Prøv også min opskrift på pølseret med porre og spaghetti. Rigtig god fornøjelse!
Pølsegryde med karry
Ingredienser
Fremgangsmåde
Svits kartoffeltern, løg, hvidløg og karry i en dyb gryde i olivenolie. Lad det stege i 10 min. ved middelvarme. Tilsæt tomatpure og revet æble og steg med. Kom pølser i skiver og gulerødder i tern i gryden og hæld bouillon og piskefløde over.
Kom låg på og lad det koge i ca. 20-25 min. til kartoflerne er helt møre. Rør i gryden undervejs. Smag herefter retten til med sukker, salt og peber. Server straks med lidt hakket persille på. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar