Nem opskrift på koldhævet brød med gulerod og rødbede

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Koldhævet brød med gulerod og rødbede

Min mor har endnu engang fået lov til at bidrage med en brødopskrift herpå bloggen. Denne gang er det en opskrift på det lækreste koldhævede brød med gulerod og rødbede. Det er sprødt udenpå og svampet indeni – helt perfekt! Du kan vælge at undlade rødbede og så kun tage gulerødder i, men jeg vil bare lige sige, at man altså ikke kan smage rødbeden. Det giver bare et dejligt saftigt brød og når du rører dejen sammen til brødet, får dejen den smukkeste lyserøde farve. God fornøjelse!

 

Koldhævet brød med gulerod og rødbede

Ingredienser

Brød:

Fremgangsmåde

Brød:

Opløs gæren i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, A38, salt, sirup, gulerod. rødbede, solsikkekerner og grahamsmel og rør det godt sammen på en køkkenmaskine eller med en grydeske. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen til dejen har en konsistens som en tyk grød. Rør dejen godt og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve ca. 12 timer (til næste morgen) i køleskabet.

Tænd ovnen på 250 C varmluft. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepair og form dejen som et brød (uden at ælte dejen). Lad dejen hæve videre, imens ovnen bliver varm. Pensl brødet med lidt vand. Bag brødet ved 250 C i 10 minutter. Skru ovnen ned på 200 C og bag yderligere i ca. 20 minutter indtil brødet lyder hult når du banker på det. Nyd brødet lunt med koldt smør eller hjemmelavet syltetøj. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar