Kage med æbler – Opskrift på nem og svampet kage med æblebåde, kanelsukker og smør. Denne kage er så lækker og nem at lave. Dejen laves ved at piske en luftig æggesnaps, hvor der skiftevis piskes mel-blanding og piskefløde i. Dejen kommes i en smurt springform, hvor der sættes æblebåde i dejen hele vejen rundt. Der skal mange flere æbler i end man lige tror. De skal stå helt tæt i dejen, så den hæver op omkring æblerne. Her har jeg brugt Philippa æbler og Belle de Booskop, som begge er madæbler. Jeg beholder skrællen på æblerne, da jeg synes det giver lidt ekstra bid til kagen, men man kan sagtens skrælle dem. Kagen drysses med kanelsukker, men hvis man ikke ønsker der skal kanel i, så kan man også bare drysse den kun med sukker.
Kagen er perfekt at servere lun med creme fraiche til. Prøv også min opskrift på one bowl æblekage eller min opskrift på æblekage med makronbund og vaniljemousse. Rigtig god fornøjelse!
Kage med æbler
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Bland hvedemel, bagepulver, salt og vanilje og pisk det i dejen skiftevis med piskefløde.
Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smurt med smør. Hæl dejen i formen, og stik æblebådene ned i dejen hele vejen rundt og i midten. De skal stå helt tæt, så hele dejen er dækket. Bland sukker og kanel sammen, og drys det over æblerne. Dryp det smeltede smør over æblerne.
Bag kagen i ca. 1 time. Dæk evt. kagen med stanniol i de sidste 20 min., så kagen ikke bliver for mørk. Server kagen lun. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar