Nudelsalat – Opskrift på nem og lækker nudelsalat med friske grøntsager, risnudler og peanutbutter sauce. Denne nudelsalat er super nem og dejlig frisk. Salaten består af kogte risnudler, som vendes sammen med spidskål, mango, gulerødder, agurk og peberfrugt. Der hældes en skøn dressing med peanutbutter, hvidløg, lime og soya udover salaten. Jeg har pyntet nudelsalaten med saltede peanuts, sesamfrø og koriander.
I stedet for at bruge risnudler, så kan der også sagtens bruges almindelige nudler eller de nudler du bedst kan lide. Denne salat er super god at lave, hvis man skal have ryddet ud i grøntsagsskuffen, da der også kan tilsættes andre slags grøntsager end dem jeg har brugt her. Prøv også at tilsætte edamamebønner eller sukkerærter. Prøv også min opskrift på hoisin nudler med grøntsager og spejlæg lige her. Rigtig god fornøjelse!
Nudelsalat
Ingredienser
NudelsalatFremgangsmåde
Nudelsalat
Kog risnudler som angivet på pakken (husk at gem 1 dl af kogevandet til peanutbutter saucen). Skyl dem herefter i koldt vand, så de ikke klistrer for meget sammen.
Snit kålen helt fint. Skær agurk, gulerødder, peberfrugt og mango i tynde strimler. Skær forårsløg i tynde skiver. Kom det op i en skål. Tilsæt nudlerne.
Peanutbutter sauce
Rør peanutbutter og kogevandet sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag saucen til. Hæld saucen på nudelsalaten og vend det godt rundt.
Hæld salaten ud på et fad og pynt med saltede peanuts, sesamfrø og koriander. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar