Fastelavnsboller af butterdej med æble - Nemme fastelavnsboller

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fastelavnsboller af butterdej med æble

Fastelavnsboller af butterdej med æble –  Opskrift på nemme fastelavnsboller af butterdej fyldt med kagecreme, dulce de leche, æblekompot, hvid chokolade og Center. Disse fastelavnsboller er super hurtige at lave og smager så dejligt. Fastelavnsbollerne består af fersk butterdej, som udstikkes til cirkler, som ligges ovenpå hinanden og bages. Herefter skæres de over og fyldes med kagecreme. hjemmelavet æblekompot og dulche de leche. Ovenpå pyntes de med smeltet hvid chokolade, Center og hakkede mandler. Denne vaniljecreme er faktisk også lidt en snyde creme, da jeg har brugt kagecreme på brev fra Dr. Oetker. Det tager ingen tid at lave, og når cremen har stået på køl vender jeg den med flødeskum. Hvis du gerne vil lave hjemmelavet vaniljecreme, så se opskriften lige her. Hvis man ikke selv vil stå at lave æblekompot, så kan man købe færdiglavet æblemos i de fleste supermarkeder. Man kan også købe mandler, som er hakkede.

Det tager ingen tid at bage dem, hvis man nu skal lave og servere en hurtig omgang fastelavnsboller til gæster, hvor man ikke gider at stå flere timer i køkkenet. I stedet for at pynte fastelavnsbollerne med chokolade, så kan de også pyntes med glasur i stedet for. Jeg lavede først denne udgave af fastelavnsboller med butterdej, som gik helt amok, så den kan også tjekkes ud. Prøv mine andre opskrifter på fastelavnsboller her. Der er både de helt nemme og de lidt mere avancerede udgaver. Rigtig god fornøjelse!

Fastelavnsboller af butterdej med æble

Opskrift til 10-12 stk.
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 15 min.
I alt 1 t. 15 min.

Ingredienser

Æblekompot
Kagecreme
Fastelavnsboller af butterdej
Derudover

Fremgangsmåde

Æblekompot

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Kom æbletern i en gryde med vaniljestangen, vand og citronsaft. Kog æblerne møre, ca. 10 min. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Smag evt. kompotten til med lidt mere sukker. Fjern vaniljestangen. Afkøl æblekompotten og kom den evt. i en sprøjtepose.

Kagecreme

Lav kagecremen som beskrevet på pakken og tilsæt vanilje. Stil den på køl i 20 min. Pisk herefter fløden til en fast skum og vend den forsigtigt i kagecremen. Stil evt. cremen på køl indtil brug. Kom vaniljecremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Fastelavnsboller af butterdej

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Udstik hver butterdejsrulle til 10-12 cirkler med en rund udstikker. Læg to dejcirkler sammen, så der ialt er 10-12 stk. Placer dem på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. Bag i ovnen i ca. 10-12 min. Lad dem afkøle på en rist.

Rør dulce de leche sammen med salt og kom det op en en sprøjtepose og klip et lille hul i enden.

Flæk butterdejs-fastelavnsbollerne og sprøjt kagecremen på den nederste bolle, sprøjt en klat æblekompot og dulce de leche på og læg låget på. Pynt med hvid chokolade, Center og hakkede mandler. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar