Gyros er Grækenlands svar på kebab. Krydret kød, som enten kan være svinekød, kylling eller lam, serveret i et fladbrød/pitabrød med tzatziki, grønt og det bedste af det hele: pommes frites! En perfekt omgang græsk Street Food. Gyros laves og serveres på mange forskellige måder. Her er det lavet med svinekød. Du kan købe fladbrød hos en etnisk grønthandler eller i de fleste supermarkeder. De skal helst være bløde, så de kan rulles om fyldet. Her kommer opskriften:
Gyros med svinekød, tzaziki og fritter
Ingredienser
Tzatziki:Fremgangsmåde
Tzatziki:
Lav gerne tzatzikien nogle timer før servering, så den rigtig kan stå og få massere af dejlig smag!
Fritter:
Skyl og skær kartoflerne (med skræl) ud og læg dem i vand, så de ikke bliver brune. Tør kartoflerne i et viskestykke og fordel salt, olie og peber på kartoflerne. Det nemmest i en skål. Tænd ovnen på 210 C. Læg kartoflerne i ét lag på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 35-40 minutter, indtil fritterne er sprøde og møre.
Krydret svinekød:
Skær nakkekoteletterne ud i strimler. Bland alle krydderierne sammen og bland det herefter med kødet. Lige inden servering steges kødet på en meget varm pande i olivenolie til ,det bliver sprødt og lækkert.
Fyld:
Skær grøntsagerne ud og varm brødene på en pande. Server fladbrød med tzatziki, grøntsager, kød og fritter. Mums! Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar