Æblekage med kanelcrumble – Opskrift på svampet kage med æbler og sprød kanelcrumble. Denne kage er super lækker og simpel. Kagen består af en svampet kagedej med tern af æbler i. Ovenpå dejen drysses der kanelcrumble, som også kaldes Streusel. Streusel er en smuldrende topping, som består af mel, smør, sukker, kanel og salt. Man kan komme det ovenpå kager eller indeni dejen. Det smager så skønt og er perfekt sammen med æblerne i dejen.
En blanding mellem en æblekage og en æblecrumble
Jeg er helt vild med at bage kager med æbler, og man går aldrig helt galt med en opskrift på æblekage. Denne opskrift vil jeg sige er en form for kombination mellem en klassiske æblekage og en æblecrumble. Bunden er en klassisk æblekage, og så bliver den toppet med crumble.
Det giver en virkelig skøn kage, og det er sådan en æblekage, der er perfekt til at dele ud. Du kan nemlig sagtens bage den dagen før. Den holder sig nemlig lækker og svampet i et par dage. Du kan desuden også godt fryse den ned, hvis I ikke får spist al kagen.
Selve kagen er bagt udfra denne opskrift på svampet kage med æbler og makroner. Prøv også med blåbær, pære eller brombær. Server kagen med creme fraiche eller vaniljeis til. Rigtig god fornøjelse med at bage min æblekage med kanelcrumble!
Æblekage med kanelcrumble
Ingredienser
ÆblekageFremgangsmåde
Æblekage
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen.
Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes.
Bland mel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen sammen med creme fraiche.
Vend æbletern i dejen.
Kanelcrumble
Kom alle ingredienserne i en gryde.
Lad det smelte sammen ved svag varme.
Det skal blive til en smuldret masse.
Beklæd en form (ca. 22x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen i formen.
Fordel kanelcrumble på dejen.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.
Lad kagen afkøle inden den serveres. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Kan man lave kagen dagen dør den skal serveres?
Ja, det kan man sagtens 🙂
Før*
Kan kagen fryses? 🙂
Ja, det kan den godt 🙂
Jeg har udfordringer med at crumblen synker ned i kagen, så der kun er crumble ovenpå få steder på kagen. Hvad kan det skyldes?
Jeg har også udfordringer med at crumblen synker ned i kagen. Hvad kan man gøre for at undgå det?
Jeg havde også udfordringer med at det sank. Der på lavere jeg en mere og denne gang smeltede jeg kun smørret og tog det af varmen og rørte det hele sammen, Jeg lod det derefter stå og gik igang med dejen. Det hjalp , fyldet blev øverst.
Dejlig sprød og velsmagende kage, med den mangler æblesmag. Næste gang jeg laver den, vil jeg komme flere æbletern i og måske prøve at finde nogle syrlige æbler. Jeg brugte nogle af vores ananasæbler fra haven. De er har en god men ikke så kraftig smag.