Æblekage med makronbund og vaniljemousse - Æblekage med vaniljemousse

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Æblekage med makronbund og vaniljemousse

Æblekage med makronbund og vaniljemousse – Opskrift på lækker mousse æblekage med makronbund, æblekompot og vaniljemousse. Denne kage er inspireret af gammeldags æblekage. Den er perfekt afstemt både med det syrlige fra æblerne og det søde fra makronerne. Den luftige vaniljemousse er perfekt til det søde og syrlige.

Kagen består af en kagebund med knuste makroner i, som samles med en syrlig æblekompot og en lækker og luftig vaniljemousse med citron og creme fraiche. Jeg har pyntet moussekagen med flødeskum og knuste makroner. Prøv også min opskrift på æblekage fastelavnsboller. Rigtig god fornøjelse!

Æblekage med makronbund og vaniljemousse

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 3 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Makronbund
Æblekompot
Vaniljemousse
Derudover

Fremgangsmåde

Makronbund

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver sammen og tilsæt til dejen skiftevis med det smeltede smør. Vend tilsidst de knuste makroner i dejen.

Beklæd en form på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden. Hæld dejen i formen og bag i ca. 25 min. Lad makronbunden køle af.

Æblekompot

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tern. Kom dem i en lille gryde og kog æblerne møre, ca. 10 min. Tilsæt sukker og smag evt. æblemosen til med lidt mere sukker. Blend æblemosen med en stavblender. Klem husblassen fri for vand, og tilsæt den til den varme æblemos.

Vælg det fad du vil servere kagen på. Befri makronbunden fra springformen. Sæt springformen på midten af fadet. Beklæd indersiden af springformen med hård kageplast.  Skær evt. lidt af toppen af kagebunden, hvis den er hævet for meget op.

Kom makronbunden i formen og fordel æblemosen på bunden. Stil kagen på køl imens vaniljemoussen laves.

Vaniljemousse

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med lidt af sukkeret og kom det op i en lille gryde med det resterende sukker og citronsaften. Kog det op under omrøring til sukkeret er opløst.

Klem husblassen fri for vand, og tilsæt den til den varme citronsaft. Rør creme fraichen i. Pisk fløden til en let skum og vend den sammen med creme fraiche blandingen. Hæld vaniljemoussen på æblemosen og stil kagen på køl i min. 3 timer, men gerne natten over.

Befri kagen fra form og kageplast. Kom  flødeskum i en sprøjtepose med en stjernetyl og pynt kagen med flødeskum og drys med knuste makroner. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

12 kommentarer
  1. Hej :).

    Hvis man laver den torsdag men først skal bruge den søndag skal den så i køleskabet eller i fryseren.?

    1. Det er bedst at stille den i fryseren, og så tage den ud af fryseren 3-4 timer inden servering, så den kan tø op i køleskabet 🙂

Skriv en kommentar