Sprøde ovnkartofler – Opskrift på de sprødeste kartofler stegt i ovnen. Disse kartofler er perfekte at servere som tilbehør til aftensmaden.
Sprøde ovnkartofler
Helt gyldne, sprøde og fedtede kartofler, det går man aldrig galt i byen med. Disse kartofler er super nemme at lave og de smager så vidunderligt. Kartoflerne skal først koges møre, hvorefter de steges i ovnen i godt med olie. Derefter serveres de sprøde kartofler med et drys flagesalt. Kartoflerne passer til det meste og er perfekt tilbehør til aftensmaden. Jeg har serveret kartoflerne med denne lækre hytteostdip.
I stedet for at stege kartoflerne i olie i ovnen, så kan man også bruge andefedt. Det er super at bruge julerester af kogte kartofler og andefedt fra julemiddagen. Jeg har ikke tilføjet krydderier til kartoflerne her, men man kan sagtens drysse hvidløgspulver, løgpulver, paprika eller oregano på kartoflerne, inden de kommes i ovnen. Prøv også med hele hvidløg, frisk rosmarin eller timian.Rigtig god fornøjelse!
Sprøde ovnkartofler
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skær kartoflerne i grove stykker og kog dem i rigeligt saltet vand i 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne. Lad kartoflerne blive i gryden og ryst gryden, sådan så kartoflerne får et rustikt udtryk og bliver lidt mast.
Tænd ovnen på 230 C varmluft.
Hæld olien i en bradepande (min bradepande er 35×25 og 5 cm høj). Sæt bradepanden med olie i ovnen, imens de varmer op.
Hæld de kogte kartofler ned i den varme olie (pas på det ikke sprøjter op på dig!). Bag kartoflerne i 30 min. Rør godt rundt i kartoflerne og giv dem 30 min. mere. De skal være helt gyldne.
Drys flagesalt udover de sprøde kartofler og server dem straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar