Sure jordbærbånd – Opskrift på hjemmelavede sure jordbærbånd. Det er super sjovt og hyggeligt at lave hjemmelavet slik. Disse syrlige jordbærbånd er så lækre og sjove at lave selv.
Sure jordbærbånd
Ingredienser
Sure jordbærbåndFremgangsmåde
Sure jordbærbånd
Læg husblas i blød i koldt vand. Kog frosne jordbær i en gryde. Blend til en puré. Kom puré, sukker og glukosesirup i en gryde og kog det op under omrøring til ca. 110 C (det skal gerne være en tyk masse). Tag gryden af varmen og rør citronsyre og husblas i. Hæld den varme jordbærmasse ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør det ud til et jævnt lag. Lad massen stå at tørre ved stuetemperatur i 24 timer. Overfladen skal være tør.
Bland sukker og citronsyre. Klip massen ud i 12-14 lange bånd med bagepapiret på. Vend båndene i sukkerblandingen og rul dem. Velbekomme!
Sure jordbærbånd
Disse hjemmelavede sure jordbærbånd består af en jordbærpuré, som koges op til en tyk masse med sukker og glukosesirup. Efterfølgende tilsættes der husblas og citronsyre til massen, hvorefter massen bredes ud og tørres. Efter ca. 24 timer klippes vingummimassen ud til aflange bånd, som rulles i surt sukker, som består af sukker og citronsyre, og rulles sammen til ruller. Det er vigtigt at massen er tør inden den rulles i sukker og rulles sammen, da den ellers vil smelte lidt sammen.
Jeg elsker surt slik og disse jordbærbånd står klart øverst på listen over favorit-slik. Prøv også med hindbær i stedet for jordbær. Du kan også prøve min opskrift på hjemmelavet hindbærflæsk. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Skriv endelig en kommentar