Påskeislagkage med citronblondie og påskeæg

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Islagkage med citronblondie og påskeæg

Opskrift på den lækreste påskeislagkage med citronblondie og vaniljeparfait med påskeæg. Kagen består af en saftig, sød og syrlig citronblondie med en cremet og lækker vaniljeparfait med hakkede påskeæg i. Denne kage er helt utrolig lækker og den er perfekt at servere for gæster i påsken og selvfølgelig også på alle andre tidspunkter. Kagen kan sagtens laves et par dage før den skal serveres, så skal den blot tages op fra frys ca. 20 min. inden servering, så den ikke er sten hård at skære i.

Vaniljeparfaiten er en af de nemmeste hjemmelavede is, da den ikke kræver ismaskine og ikke skal røres i, imens den fryser ind. Den laves af en god ”æggesnaps” med vanilje, hvor man vender flødeskum i. That’s it! Se mine andre opskrifter på islagkager lige her. Rigtig god fornøjelse!

Den perfekte påske islagkage

Det er en islagkage, jeg ofte serverer til påsken. Den bliver nemlig pyntet med de fineste små påskeæg, men du kan jo altid bare pynte med noget andet, hvis du hellere vil det. Du kan undlade påskeæg helt, hvis du serverer den på et andet tidspunkt end påske, men de pynter altså ret fint. I stedet kan du pynte med almindelig hakket chokolade.

Islagkage med citronblondie og påskeæg

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning + 3 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Blondie med citron
Vaniljeparfait

Fremgangsmåde

Blondie med citron

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør sammen til en ensartet masse. Køl af.

Pisk æg og sukker skummende i et par minutter. Bland mel og citronskal sammen og pisk i dejen. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Vend chokolade-smør blandingen i dejen og hæld dejen i en springform på 23-24 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 35 minutter. Den må gerne være lidt blød i midten. Stil kagen i fryseren imens isen laves.

Vaniljeparfait

Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 minutter. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Hak påskeæggene i en minihakker, så noget er helt fintmalet, men der stadig er store stykker. Vend forsigtigt i isen. Fordel isen på kagebunden og stil dem i fryseren i 4-6 timer til parfaiten er helt frossen. Når kagen har været i fryseren et par timer, så pyntes kagen med lidt ekstra påskeæg, så de sætter sig fast i isen.

Inden servering skæres der rundt i kanten med en varm kniv, for at befri kagen fra springformen. Placer kagen på et fad og server kagen efter ca. 15 min., hvor den er til at skære i. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar