Banangranola – Opskrift på sprød banangranola med cashewnødder, sesamfrø og mørk chokolade. Den bedste granola, som er sødet med banan. Denne granola består af modne bananer, som blendes sammen med kokosolie eller smør og herefter vendes der havregryn, krydderier og cashewnødder i. Massen bages til en sprød og gylden granola, som efter den er afkølet, tilsættes mørk chokolade.
Denne granola med banan er så nem at lave og passer perfekt som topping på skyr, yoghurt, græsk yoghurt, bananpandekager, smoothie bowls, overnight oats og meget mere. Jeg har lavet granolaen med sesamfrø og cashewnødder, men der kan også tilsættes andre frø, kerner og nødder. Prøv f.eks. med mandler, hasselnødder, hørfrø, chiafrø, græskarkerner eller solsikkekerner.
Granolaen skal bages helt sprød, så sørg gerne for, at den ikke ligger i et alt for tykt lag på bagepladen. Granolaen kan holde sig i lang tid, hvis den er helt tør og opbevares i et luftæt glas eller i en beholder ved stuetemperatur. Rigtig god fornøjelse!
Banangranola
Ingredienser
BanangranolaFremgangsmåde
Banangranola
Tænd ovnen på 150 C varmluft.
Blend bananerne sammen med smeltet smør eller kokosolie til en klumpfri masse.
Hæld bananmassen i en skål og tilsæt havregryn, salt, kanel, kardemomme, cashewnødder, kokosflager og sesamfrø. Rør det godt sammen og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ca. 45 min. Rør lidt i det undervejs. Det skal være helt sprødt og gyldent. Lad det afkøle, tilsæt chokoladen, bræk granolaen ud i chunks og kom det herefter på et glas med låg eller en beholder og opbevar det ved stuetemp. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar