Krakelerede chokoladecookies - Opskrift på crinkle cookies

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Krakelerede chokoladecookies

Krakelerede chokoladecookies – Opskrift på krakelerede chokoladecookies også kaldet crinkle cookies, bristede drømme og snekager. Disse chokoladecookies er så lækre, sprøde og chewy. Chokoladecookies trilles til kugler, som trykkes let flade og derefter vendes de i flormelis. Når de bliver bagt krakelerer cookies, og de får en vildt flot overflade.

Jeg har testet denne opskrift mange før den sad lige i skabet, og nu er den virkelig god, hvis jeg selv skal sige det. Det er en meget populær småkage i USA, og den er især perfekt at nyde med et glas mælk til. Selvom disse cookies kaldes snekager, så kan de altså sagtens bages på alle tider af året, men hvis du vil gøre dem ekstra julede så prøv dig frem med forskellige smagsgivere som f.eks. kanel, ingefær eller pebermynte ekstrakt.

De bagte cookies kan holde i ca. 5 dage i en kagedåse ved stuetemperatur, og selve dejen kan sagtens fryses ned. Kom dejen i en pose eller kom husholdningsfilm omkring og frys den ned. Dejen tages op dagen inden og opbevares på køl til næste dag, hvor dejen deles i kugler, og trilles i flormelis før den bages. Prøv også min opskrift på ingefærsmåkager med citron. Rigtig god fornøjelse!

Krakelerede chokoladecookies

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 10 min.
I alt +1 t.

Ingredienser

Krakelerede chokoladecookies (ca. 35 stk.)

Fremgangsmåde

Krakelerede chokoladecookies

Pisk olie, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt 1 æg adgangen imens der piskes. Det skal bare være lyst og luftigt og ikke piskes for længe. Bland hvedemel, bagepulver, kakaopulver og salt sammen og pisk det i dejen. Stil dejen på køl i 1 time.

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Tril dejen til kugler af 35 g hver. Try kuglerne en smule flad og vend dem i flormelis i en skål. Dejen skal være helt dækket af flormelis, men det skal bare være i et tyndt lag. Placer dem på 2-3 bageplader med bagepapir. Der skal være god afstand imellem hver cookie. Bag dem i ca. 10 min. afhængig af størrelsen. Lad dem afkøle på en rist. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

11 kommentarer
  1. De smager vildt godt. Det er nu anden gang jeg laver dem.
    Jeg putter brunt bagepulver i, i stedet for Alm. Det smager endnu mere af jul. Men hvad pokker gør jeg galt, dejen er meget lind, og kan ikke rulles til kugler. Jeg har her anden gang endda puttet, ekstra mel i. Hjææælp mig..

    1. Måske skal dejen bare stå på køl i længere tid 🙂 Jeg oplever nemlig ikke, at den bliver flydende, så kan ikke helt hjælpe med, hvad der præcist er gået galt. Dejligt at høre at de smager godt 🙂

  2. Hej Frederikke

    Jeg har bagt småkagerne, men må sige, at mine er lidt tørre. Jeg kunne ikke så godt lide at de var vent i flormelis, det dominerede lidt for meget til min smag, og jeg tænker næste gang kun si lidt flormelis ovenpå småkagerne og muligvis vil jeg have mere kakaopulver ?… har planer om at lave småkagerne med sitron, så dem tror jeg vil bage i lidt kortere tid, forhåbentlig bliver de ikke også tørre.

    1. Jeg oplever ikke, at de bliver tørre. Ovne er forskellige, så det kan være de skal bages lidt kortere tid i din ovn. Det med flormelis er jo en smagssag, så det kan sagtens drysses ovenpå, så der ikke er så meget af det. Jeg håber, at det lykkes for dig. God bagelyst!

Skriv en kommentar