Sarah Bernhardt kager – Opskrift på klassiske Sarah Bernhardt kager. Sarah Bernhardt kager er små lækre luksus dessertkager med en nøddemakronbund, chokoladecreme og tempereret mørk chokoladeovertræk. Jeg har lavet kagerne med en blød chokoladeganache, men traditionelt laves de med en trøffelcreme (se opskriften på sådan en længere nede). Makronbundende er hjemmebagte, men de købte makroner kan også bruges.
Trøffelcreme
Da Sarah Bernhardt kager traditionelt laves med en trøffelcreme, og jeg har lavet disse med ganache, så får I også lige en opskrift på trøffelcreme, som piskes op efter den har stået på køl.
2 blad husblas
200 g mørk chokolade, hakket
5 dl piskefløde
Læg husblassen i blød i koldt vand i 20 min.
Varm fløden op til ca. 80 C. i en lille gryde. Tag gryden af varmen. Kom chokoladen i en stor skål og hæld halvdelen af den varme fløde på chokoladen. Rør i blandingen med en dejskraber, til massen samler sig og bliver blank. Tilsæt resten af den varme fløde samt husblassen og rør det hele sammen til en blank masse. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil cremen på køl til den er iskold, gerne til dagen efter. Pisk cremen op til en luftig og fast. Så er cremen klar til brug.
Rigtig god fornøjelse!
Sarah Bernhardt kager
Ingredienser
GanacheFremgangsmåde
Ganache
Kom piskefløde og glukosesirup i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Kom chokolade i et højt glas til en stavblender. Hæld den varme flødeblanding på chokoladen og blend med stavblenderen. Tilsæt smørret i tern og blend igen til en ensartet, blank og homogen masse. Hæld ganachen i en skål og dæk med husholdningsfilm. Stil ganachen på køl i 1-2 timer. Ganachen skal samle sig til en fast masse, som kan sprøjtes ud, uden at den flyder ud.
Makroner
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Rist nødderne let på en tør pande. Blend dem efterfølgende med sukkeret i en foodprocessor eller minihakker til det er helt fint. Tilsæt æggehvide imens der blendes. Blend indtil en ensartet og sammenhængende masse. Kom massen op i en sprøjtepose og klip et lille hul. Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt makrondejen ud til 12-14 lige store flade kager. Mine er ca. 4-5 cm i diameter. Bag makronerne 12-15 min. eller indtil de er gyldne. Lad makronerne afkøle.
Kom ganachen i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt ganachen ud på de afkølede makroner. Stil kagerne på køl imens der tempereres chokolade.
Chokoladeovertræk
Hak chokoladen (med mindre den er i knapper) og kom den op i en skål, der kan tåle varme. Giv chokoladen 30 sek. og rør rundt. Gør dette af nogle omgange indtil chokoladen begynder at smelte. Giv nu chokoladen 10 sek. af ca. 4-5 omgange eller til chokoladen er 33 C. Hæld den smeltede chokolade op i et aflangt og bredt glas eller i en dyb skål og dyp de kolde kager i chokoladen. Lad kagerne stå på køl til chokoladen er størknet. Nyd dem helst på dagen, så er de allerbedst, men de kan sagtens holde sig i nogle dage på køl. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar