Kladdkaka med karamel - Opskrift på kladdkaka med karamel

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Kladdkaka med karamel

Kladdkaka med karamel- Opskrift på klæg kladdkaka med karamel/dulce de leche. Denne dessertkage er så god, og den er klæg og næsten flydende inden i, ligesom en svensk kladdkaka skal være. Ovenpå kagen er der et lag dulce de leche, som sprøjtes på dejen. Kagen kan serveres med vaniljeis eller flødeskum og en masse friske bær til. Da selve kagen helst skal stå på køl længe, så kan kagen med fordel laves dagen inden servering, da den bliver endnu bedre af at stå på køl. Se mine andre opskrifter på kladkaka her. Rigtig god fornøjelse!

Kladdkaka med karamel

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 25 min.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Kladdkaka

Fremgangsmåde

Kladdkaka

Smelt smørret. Rør æg, sukker og brun farin sammen med en dejskraber. Tilsæt mel og kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt til sidst smørret. Du må endelig ikke piske dejen, da den så bliver tør. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i. Hæld halvdelen af dejen op i en springform på 22 cm beklædt med bagepapir i bunden. Kom dulce de leche op i en sprøjtepose og sprøjt det i dejen i en slange (se billede). Kom resten af dejen ovenpå og smør det godt ud. Bag kagen ved 175 C varmluft i ca. 25 minutter. Stil kagen på køl i ca. 4 timer eller natten over. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar