Silviakage - Svampet vaniljekage med glasur - den du ved nok med vanilje

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Silviakage

Silviakage – Opskrift på lækker vaniljekage inspireret af “den du ved nok” kagen med vanilje og glasur. Denne kage er svensk og minder meget om chokoladekagen med kokos, der går under navnet “den du ved nok” kagen. Her er kagen lavet i en vaniljeversion med en svampet vaniljekage, som pyntes med en vaniljeglasur med smør, flormelis og æggeblommer. Derudover er der drysset kokosmel på kagen. Kagen hedder Silviakaka i Sverige, og det er en noget populær kage.

Kagen er virkelig nem at lave, og det er sådan en kage, der nemt kan bages og serveres til mange personer, da den består af ganske få elementer, og kan sagtens laves i dobbelt portion. Kagen kan også bages dagen inden servering og blot opbevares på køl.

Glasuren er anderledes i forhold til andre glasure, da der er æggeblommer i. Det bliver en virkelig lækker og blød glasur med en smuk farve fra æggeblommerne.

Da der kun skal bruges æggeblommer til glasuren, så kan du passende lave disse chokolademarengs med æggehviden, fra de 3 æggeblommer. Rigtig god fornøjelse!

Silviakage

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Kagebund
Glasur
Derudover

Fremgangsmåde

Kagebund

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk æg og sukker lyst, luftigt og “sejt”. Bland bagepulver, vaniljesukker og mel og sigt det i dejen. Vend det herefter forsigtigt ned i dejen med en dejskraber. Tilsæt kogende vand lidt ad gangen og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber. Hæld dejen i en form på 30×40 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter. Lad kagen afkøle.

Glasur

Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Tilsæt flormelis og vaniljesukker og rør det godt rundt. Skru lidt op for varmen, så det kun lige bobler. Tag gryden af varmen og pisk et æg i ad gangen og pisk det sammen til en ensartet blank glasur. Lad glasuren afkøle i 15 minutter og hæld den herefter på den afkølede kage. Drys med kokosmel og stil kagen på køl indtil glasuren har sat sig. Skær kagen ud og server. Rigtig god fornøjelse!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar