Baklava med is (saragli) - Opskrift på baklava ruller med is

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Baklava med is (saragli)

Baklava med is (saragli) – Opskrift på sprøde baklava ruller med nødder, sirup og fyld af is. Baklava er en mellemøstlig kage, der består af mange lag filodej, som bliver bagt med smør, nøddefyld og sirup. Filodejen bliver dejlig sprød, og det smager helt vidunderligt med de sprøde, søde og fedtede lag. Her har jeg lavet en græsk inspireret baklava, som hedder Saragli, som rulles og bages og derefter fyldes med is.

Nøddefyldet er lavet med pistaciekerner, mandler, valnødder og kanel. Isen har jeg lavet som en softice, som egentlig bare laves med vaniljeis, der piskes blød sammen med piskefløde.

Baklava rullerne kan sagtens bages og forberedes nogle dage før servering. Enten kan de fyldes med is og så blot kommes i fryseren, eller de kan bages og opbevares i køleskabet, og så fyldes med is ca. 1 time inden servering. Rigtig god fornøjelse!

Sølvpapirsruller

For at baklava rullerne er “hule” indeni og ikke bager sammen, så folder jeg og ruller sådan nogle sølvpapirsruller her. Dejen rulles rundt om sølvpapiret, og de bages med i de første 15 minutter, hvorefter sølvpapiret fjernes, når det er afkølet.

Baklava med is (saragli)

Opskrift til 4-8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 30 min.
I alt +2 t.

Ingredienser

Baklava med is (saragli) 8 stk.
Sirup
Nøddefyld
Derudover

Fremgangsmåde

Sirup

Kom ingredienserne op i en gryde og lad det koge op og tykne i ca. 5 minutter. Stil til side.

Nøddefyld

Kom nødder og kanel i en foodprocessor og hak det helt fint.

Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og placer den første plade filodej på. Pensl med smeltet smør og drys med nøddefyld. Fortsæt med dette til du har den sidste plade filodej og pensl den med smør. Lav 8 stk. sølvpapirsruller (se hvordan oppe i teksten). Del dejen i 8 lige store dele og rul hver del forsigtigt rundt om en sølvpapirsrulle.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Bag baklava rullerne 15 minutter. Lad dem afkøle og fjern sølvpapirsrullerne. Bag baklava rullerne i ovnen igen i ca. 15 minutter. Pensl med lidt af siruppen og bag dem yderligere 5 minutter. Pensl med sirup igen og lad baklava rullerne køle helt af.

Lad isen tø en smule op og pisk den herefter sammen med piskefløden til en softice konsistens. Kom isen i en sprøjtepose med en rund tyl og fyld bakalava rullerne op med isen. Kom dem i fryseren i ca. 30 minutter. Placer baklava på et fint fad eller en tallerken og pynt med ekstra sirup, hakkede pistaciekerner og flormelis. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar