Svensk nutella kladdkaka med nutella frosting - Frederikke Wærens

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Svensk nutella kladdkaka med nutella frosting

Jeg har efterhånden bagt rigtig mange chokoladekager og brownies og det er nok mine favoritkager. Denne gang står den på svensk kladdkaka og wow den er god. Den er klæg og næsten flydende inden i. Jeg har lavet denne med nutella, men man kan sagtens undvære nutellaen og så spise kagen med en klat flødeskum eller god vanilje is til. Her kommer opskriften:

Svensk nutella kladdkaka med nutella frosting

Ingredienser

Kladdkaka:
 4 æg
Nutella frosting:

Fremgangsmåde

Kladdkaka:

Smelt smørret. Rør æg og sukker sammen med en dejskraber. Tilsæt vaniljesukker, mel og kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt til sidst smørret. Du må endelig ikke piske dejen, da den så bliver tør. Den skal nemlig være blød og “blævrende” inden i. Hæld dejen op i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden. Fordel de ca. 8 skefulde nutella i dejen og pres det lidt ned. Bag kagen ved 175 C i ca. 25 minutter. Stil kagen på køl i ca. 6 timer eller natten over.

Nutella frosting:

Pisk smør og flødeost sammen. Tilsæt flormelis og nutella og pisk til det bliver en luftig frosting. Stil frostingen på køl i ca. 30 minutter inden den sprøjtes ud på kagen.

Pynt kagen, som jeg har gjort, med “dutter” af nutella frosting, hakket mørk chokolade og hakkede hasselnødder eller pynt den kun med nutella frosting. Stil kagen på køl, så den er kold, når den skal serveres. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

10 kommentarer
    1. Ja, det skal den 🙂 Den sætter sig når den kommer på køl. Den skal derfor helst stå på køl natten over. God fornøjelse og rigtig god søndag!

  1. Jeg har åbenbart kun en springform på 19 cm, så jeg har svært ved at vurdere hvor lang tid kagen så skal have i ovnen, når nu kagen i forvejen skal være blød indeni. Tror du at det er nok med 5 min ekstra?

  2. Kan man bruge noget andet i stedet for flødeost? Creme fraiche/smør/eller andet? Eller er det ikke godt.

    1. Måske kan du bruge: denne. Den er lavet med mascarpone, og den smeltede chokolade kan skiftes ud med nutella 🙂

  3. Hej Frederikke.
    Jeg er vild med dine kager, så tak for alle dine skønne opskrifter.
    Jeg har ikke bagt denne endnu. Jeg vil derfor høre dig om den sætter sig nok til, at jeg vil kunne stille en mindre version af samme ovenpå uden at falde sammen?

    1. Dejligt at du har glæde af mine opskrifter 🙂 Det er længe siden, at jeg har bagt denne kage må jeg indrømme, men som jeg husker den, så sætter cremen sig ikke så meget, så jeg ville ikke komme endnu en bund ovenpå. Det er bedre med en smørcreme 🙂

Skriv en kommentar