Bagt feta med tomater og pasta – opskrift på den bedste pastaret med bagt feta og tomater. Denne vegetariske pastaret er så lækker og meget nem at lave. Feta og tomater bages i ovnen sammen med krydderier, løg og hvidløg og vendes herefter sammen med pasta. Jeg så denne ret hos den svenske Influencer Victoria Törnegren, men den oprindelige opskrift er vidst fra denne finske blogger.
Pastaretten er blevet meget populær, og det forstår jeg så godt! Det er blevet en vaskeægte TikTok trend, som nu ses overalt på diverse sociale medier.Det smager virkelig lækkert med de bagte tomater, bagt fetaost og selvfølgelig pastaen. Jeg har lavet retten med chiliflager, men frisk chili kan også bruges. Prøv også med forskellige krydderurter og spinat. Pastaen kan være en hvilken som helst pasta, her har jeg brugt fettuccine pasta med prøv også med spaghetti eller pasta penne. Server retten med en frisk grøn salat til. Prøv også min pastaret med tomatsauce og burrata eller one pot pasta med parmaskinke. Rigtig god fornøjelse!
Bagt feta med tomater og pasta
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bagt feta med tomater og pasta
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Bland hele små tomater med løg, hvidløg, olivenolie, chiliflager og friskkværnet peber. Hæld det i et fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Placer fetaosten i midten af tomaterne.
Bag i ovnen i ca. 15 minutter. Skru ovnen op på 225 C og bag yderligere i 10 minutter til fetaosten har fået farve.
Kog imens pastaen.
Mas fetaost og tomater ud ved hjælp af en gaffel og bland det godt rundt. Tilsæt pastaen og vend det hele rundt. Server straks med frisk basilikum. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Puck osten er altså ikke feta. Det er hvid komælke ost ergo salatost. Ret vigtig forskel på en madblog.
Okay, tak Eva.
Hvad er feta ost så lavet af Eva?
Fetaost er lavet af Fåreost 🙂
Fåremælk 🙂
Osten er lavet af det samme, men Grækenland fik for en del år siden eneret på at bruge navnet feta. Så kun hvid ost i saltlage produceret i Grækenland må kaldes feta. I Danmark kaldes det ofte hvid ost i saltlage eller salattern.
https://politiken.dk/oekonomi/art4867824/Dansk-feta-må-ikke-hedde-feta
Mega god ret Frederikke, smager også godt med chorizopølse ?
Kan man ikke komme det hele i en blender?
Sindssyg lækker ret! Og din opskrift var super god og nem at følge ??
Så dejligt at høre! 🙂
Utrolig lækker opskrift der er nem at lave – den gemmer jeg under foretrukne 🙂
Hvis man ikke lige har friske tomater, ville hakkede tomater på dåse så kunne bruges?
Og MEGA lækker ret, har allerede delt den til flere i familien plus venner