Luftige lagkagebunde – min bedste opskrift på luftige, lækre og meget lette lagkagebunde eller sukkerbrødsbunde, om man vil. Det er så nemt at bage sine egne lagkagebunde, og de smager meget bedre end dem man køber i supermarkederne.
Når man laver lagkagebunde er det vigtigt at få pisket æg og sukker lyst og luftigt i gerne 10 minutter, på den måde får man luftige og lette bunde. Det er også vigtigt at mel, kartoffelmel og bagepulver bliver vendt forsigtigt i den luftige æggesnaps, for ikke at slå luften ud af dejen. Lagkagebundene kan sagtens bages 1-2 dage i forvejen, så skal du bare sørge for at pakke dem godt ind. Skær dem dog først ud, når du skal samle kagen, så lagkagebundene ikke når at blive tørre. Det er nemmest at bruge en skarp brødkniv til at dele kagebunden.
Denne opskrift passer til en springform på 23 cm og bunden kan skæres ud til 3 lagkagebunde i alt. Hvis du ønsker at lave flere lagkagebunde og derved få en højere kage, så kan du f.eks. fordele dejen i 3 små springforme og få i alt 3 bunde.
Forskellige smage
I denne opskrift er bundene helt neutrale med vanilje, men der kan tilsættes forskellige smagsgivere, afhængig af, hvilken kage du skal bruge lagkagebundene til. Prøv f.eks. at tilsætte lidt revet citronskal eller appelsinskal. Du kan også laves med lidt kakao eller lakridspulver i dejen. Du kan også erstatte noget af melet med fintmalede nødder f.eks. mandler, valnødder eller hasselnødder.
Jeg forer springformen med bagepapir i bunden, som jeg smørrer med smør, smørrer siderne med smør og klipper et stykke bagepapir, som passer til at sidde rundt i kanten inde i springformen. På den måde er det nemt at løsne kagebunden fra formen. Rigtig god fornøjelse!
Luftige lagkagebunde
Ingredienser
Fremgangsmåde
Lagkagebunde
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret og vaniljesukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen bliver lys og luftig, gerne i 10 minutter. Kom vandet i. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og sigt det i æggemassen. Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen med en dejskraber.
Fordel dejen i en springform på 23 cm i diameter, beklædt med bagepapir og smurt med smør, og bag bunden i ca. 40-45 minutter – prøv at stik med en kødnål eller lign., der må ikke hænge dej fast.
Dejen hæver meget op, men når du tager den ud af ovnen, så falder den lidt sammen igen.
Lad lagkagebunden køle lidt af og befri den herefter fra springformen og bagepapiret og lad den afkøle på en bagerist. Del herefter bunden i enten to eller 3 bunde.
Skriv endelig en kommentar
Hej,
Har du erfaring med at fryse lagkagebundene?
Ja, det kan man sagtens 🙂
Kan man bage lagkagebundene to dage i forvejen inden de skal bruges?
Ja, det kan man sagtens 🙂
Hej Frederikke
Mine bunde falder altid meget sammen efter de er afkølet. Så meget at det ikke er muligt at skære dem over., så jeg står med en bund. Nogen bud på hvordan det kan være?
Det kunne godt tyde på, at dejen ikke er pisket luftig nok eller bundene er bagt i for kort tid 🙂 Håber det lykkedes!