3 x østers - Opskrift på 3 forskellige serveringsforslag til østers.
Opskrifter Livsstil Shop

3 x østers

3 x østers – Opskrift på 3 forskellige serveringsforslag til østers. Østers er en yderst delikat råvare og er en rigtig luksusspise. Østers er så smukke og elegante at servere og spise. Jeg har smagt østers et par gange med masser af garniture på, for jeg må indrømme, at jeg ikke er en hardcore østersspiser, som bare kan spise dem au naturel. Derfor har jeg også lavet 3 forskellige bud på, hvordan man kan servere østers, hvad end man er helt nybegynder indenfor østers eller hardcore østers-elsker.

3 forskellige serveringsforslag til østers

Den første er de helt ferske østers, som blot dryppes med lidt citron. Citronen er grillet, for at få endnu mere smag og kraft frem i citronen. Den næste er østers som dryppes med en vinaigrette med hvidvinseddike, balsamicoeddike, æbletern og skalotteløg i tern. Den tredje måde er friterede østers, hvor østersen vendes i æg, mel og pankorasp og serveres i skallen med en sauce tartare. Hver opskrift passer til 12 østers, men man kan jo enten lave færre af hver eller flere af en af dem.

Hvordan åbner jeg en østers?

Det kan godt være lidt tricky at åbne østers, da de er meget stramme og hårde i deres skal. Når man køber østers i en pakke, så følger der for det meste en østerskniv med, som er beregnet til at bruge, når man skal åbne østers. Inden du åbner en østers, skal du tjekke at skallen er så stram, at den ikke kan åbnes med fingrene. Hvis den er løs, så er østersen dårlig og må derfor kasseres.

Hold om østersen med et viskestykke. Hold godt fast og stik østerskniven ind i den spidse ende af østersen. Vrid kniven fra side til side og stik så kniven længere ind for at skære den sene over, som østersen sidder fast med i skallen. Løft låget af og skær østersen helt fri fra skallen og lade den blive i skallen. Fjern skaldele og østers er klar til servering.

Det ser så flot ud at servere de forskellige østers på et stort fad med knust is. Server gerne bobler eller vin til. Husk østers skal dufte dejligt frisk af hav, og de skal være helt lukkede, ellers kan de være dårlige. Rigtig god fornøjelse!

3 x østers

Snacks, Starters til 4-6 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 30 min.
Ingredienser

Vinaigrette til (til 12 østers)

1 skalotteløg, finthakket

1/2 æble, skåret i små tern

1/2 dl balsamicoeddike

1/2 dl hvidvinseddike

Grillet citron

1 citron

Sauce tartare

Se denne opskrift

Friterede østers (til 12 østers)

2 æg, sammenpisket

2,5 dl mel

2 dl pankorasp, eller alm. rasp

Neutral olie til stegning, f.eks. fritureolie

Fremgangsmåde

Vinaigrette

Bland ingredienserne sammen og hæld det i en lille skål.

Grillet citron

Skær citronen over i 2.

Varm en pande op ved høj varme. Steg citron med skæresiden på panden til det bliver mørkt.

Friterede østers

Varm olien op i en gryde eller en dyb pande. Vend østers først i mel, æg og rasp. Friter østers i olien i ca. 2-3 min. Lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.

Sådan serverer du østers

Hæld knust is på et stort fad. Åbn østers (se hvordan i teksten ovenover). Placer de åbne østers på fadet. 3 x østers. De helt naturel østers serveres med den grillede citron og evt. tabasco sauce. Østers med vinaigrette serveres enten med vinaigretten på eller ved siden af, så man selv kan dosere. Server de friterede østers i deres skal med en skefuld tartar sauce. Server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.