3 x bærtærter - Opskrift på 3 sprøde bærtærter med mascarponecreme
Opskrifter Livsstil Shop

3 x bærtærter

Indlægget er lavet i samarbejde med Driscoll’s

3 x lækre bærtærter med sprød kiksebund, chokoladelag, mascarponecreme med vanilje og friske, fine og farverige bær. I stedet for den klassiske jordbærtærte, har jeg lavet nogle lidt anderledes tærter og brugt andre bær. Jeg har lavet 3 slags tærter: med blåbær og hvid chokolade, brombær og mælkechokolade og hindbær mørk chokolade. Disse tærter kan både laves i tærteforme eller portion anrettes i små glas og bygges op, ligesom en trifli. Tærterne skal ikke bages, så de er meget nemme og hurtige at smække sammen til gæster f.eks. i solen på terrassen eller tages med ud på picnic. Opskriften giver 1 tærte, men du kan selvfølgelig også lave alle 3 slags.

Jeg elsker at pynte mine kager og desserter med bær, ikke kun fordi det ser flot og indbydende ud, men især fordi friske bær giver et godt modspil til det søde. Som I ved er jeg ambassadør for Driscoll’s her i 2020. De fleste kender vidst Driscoll’s mærket – det er stort set altid de bær, der ligger i supermarkedernes køledisk. Jeg har i hvert fald selv købt bær fra Driscoll’s til mine opskrifter utallige gange. Nu er det faktisk muligt, at vi i Danmark kan nyde vores yndlingsbær samtidig med, at vi er med til at reducerer mængden af engangsplastik. Driscoll’s har nemlig lanceret en helt ny papbakke, produceret af FSC-certificeret papir, der beskytter naturen og sikrer de sociale forhold i de skove, hvor træet kommer fra. Med den nye papiremballage er plastikmængden reduceret med 94 %, og det svarer til flere tusinde kilo engangsplastik om året, bare i Danmark. Faktisk er Danmark det første land i Europa, hvor man kan købe de friske Driscoll’s bær i den nye emballage, og bærrene fås bl.a. i Netto, Bilka og Føtex. Papbakkerne er ret fine og kan sagtens stilles på bordet. De kan også gemmes og bruges til forskelligt – jeg har f.eks. sået karse og chiafrø i Driscoll’s bakker.

Tærte til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt 2 t.
Ingredienser

Opskrift til 1 tærte

Kiksebund

300 g Digestive kiks

100 g Cornflakes

200 g smør

Chokoladelag

250 g chokolade, mørk, mælk- eller hvid chokolade

35 g smør

Mascarponecreme

250 g mascarpone

1 tsk vaniljesukker

3 spsk flormelis

4 dl piskefløde

Derudover

2 bakker bær friske bær, f.eks. blåbær, hindbær eller brombær

 

Fremgangsmåde

Kiksebund

Hak kiksene  og Cornflakes i en foodprocessor, så det er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksemassen til en ensartet masse. Kom kiksemassen i en tærteform på 26-28 cm i diameter og tryk den godt sammen i bunden og evt. op ad siderne. Stil kiksebunden på køl 1 time.

Chokoladelag

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og rør det godt sammen  til en ensartet masse. Hæld chokoladen på den kold tærtebund og stil tærten på køl igen.

Mascarponecreme

Pisk mascarpone, vaniljesukker og flormelis sammen og tilsæt fløden imens der piskes. Pisk indtil det bliver luftigt.

Fordel mascarponecremen på chokoladelaget og pynt med friske bær. Server tærten straks eller opbevar den på køl indtil servering. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

1 Comment
  1. Hej! De ser så lækre ud! Kan man udskifte cornflakes med andet eller måske undlade det?

    Mvh Teresa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.