2 x pizza - Den lækreste opskrift på hjemmelavede pizzaer

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

2 x pizza

2 x pizza med forskelligt fyld. Lækre sprøde og velduftende hjemmelavede pizzaer, det går man altså aldrig galt i byen med. Jeg har lavet en pizza Margherita med massere af ost, oregano og basilikum og en pizza med ost, parmaskinke, artiskok og oliven. Det er så nemt at lave sine pizzaer selv og fyldet kan varieres i alle afskygninger. Pizzaerne kan både laves i ovnen, men det smager også skønt, når de bliver bagt i en grill på en pizzasten. Jeg bruger selv bagestål, som jeg placerer i ovnen på en rist, når jeg tænder ovnen. Bagestålet kan købes lige her (*reklame).

Pizzadejen skal stå på køl 6-12 timer, men den kan sagtens stå på køl i op til 18-24 timer. Jo længere tid pizzadejen står på køl, jo sprødere bliver den, når den bliver bagt. Prøv også min opskrift på pizzasnegle med skinke og pepperoni eller min pizza med burrata og stenbiderrogn. Rigtig god fornøjelse!

2 x pizza

Opskrift til 2-4 personer
Forberedelse 3 t.
Tilberedning +12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Pizzadej (opskrift til 2 store eller 4 små pizzaer)
Fyld til pizza Margherita
Fyld til pizza med parma og artiskok

Fremgangsmåde

Pizzadej

Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel. Ælt dejen grundigt i ca. 5 min (nemmest på røremaskine). Tilsæt salt og ælt igen i ca. 1 min. Kom olivenolie på bordet og tag dejen ud i olien. Vend den rundt i olien, så den bliver dækket på alle sider. Lad dejen hvile på bordet i 20 min. Skær dejen i to dele og form dem til 2 kugler, som lægges på en en bageplade el.lign. Dæk dejen med folie, og lad dem stå ved stuetemperatur i ca 2 timer.

Sæt dem herefter i køleskabet, og lad dem hæve i yderligere 6-12 timer.

Læg en pizzasten, bagestål eller bageplade i ovnen ovnen under opvarmningen. Tænd ovnen på højeste mulig temperatur i mindst 30 min.

Form den ene dejkugle til en tynd pizza på ca. 30-35 cm i diameter ved at trække i dejen fra midten og ud. Læg pizzaen på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom fyld på pizzabundene. Bag 1 pizza af gangen i ca. 10-12 minutter, i midten af ovnen indtil bunden er sprød. Husk ovne er forskellige, så hold godt øje med din pizza. Server pizzaen med det samme. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar