Vanilje Freakshake

Jeg er stadig på skiferie i Østrig og her er så dejligt med høj sol og blå himmel. Desværre er jeg blevet syg her på vores sidste skidag, så jeg tilbringer tiden på den fineste hyggeligste restaurant oppe i terrænet med den smukkeste udsigt, hvor jeg sidder og arbejder lidt.

I dag står den på Freakshake! Det er en milkshake taget til next level med fuld fart på toppings og smag. Der findes utallige kombinationer og mange af dem ser næsten uspiselige ud. Jeg har dog prøvet at lave nogle der er lidt til den enkle side og så alligevel ikke 🙂 Her kommer opskriften:

Ingredienser

Vanilje freakshake ( til 2 glas)

Karamelsauce:

1 pose Werthers Original flødekarameller eller andre bløde flødekarameller

0.5 dl fløde

1 tsk. salt

Chokoladekant med hasselnødder:

50 g smeltet mørk chokolade

1 håndfuld hakkede hasselnødder

Milkshake:

5 dl mælk

6 kugler vaniljeis

Toppings:

Ca. 1-2 dl fløde

Daim

Center

Fremgangsmåde

Karamelsauce:

Smelt karamellerne i en gryde og tilsæt fløden og rør rundt indtil det får en ensartet masse. Pynt to glas med karamellen i bunden og sæt glassene på køl.

Chokoladekant med hasselnødder:

Smelt chokoladen (det er hurtigst at gøre i en mikroovn) ellers bare i en lille gryde. Hak hasselnødderne fint. Dyp glassene ned i chokoladen og kom hakkede hasselnødder på. Sæt glassene tilbage på køl.

Milkshake:

Blend alle ingredienserne i en blender og hæld milkshaken op i de to glas.

Toppings:

Pisk fløden til skum. Pynt freaskshakesne med en god klat flødeskum eller kom flødeskummet i en sprøjtepose. Pynt med f.eks. Center, Daim og resten af karamelsaucen. Server straks. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.