Hot cross buns

 

I England og de øvrige engelsktalende lande spiser man disse lækre krydrede Hot Cross Buns i dag – Langfredag! Det er en gammel tradition, og bollerne kan have fyld af rosiner, tranebær, syltet ingefær eller hvad man kan lide. Her er de bagt med kanel, kardemomme, stødt ingefær, rosiner og mørk chokolade. Perfekt til en kop eftermiddagste. Og man må gerne bage dem på andre dage 🙂 Nyd den smukke Langfredag!

Ingredienser

Dej (ca. 15 boller):

50 g gær

2,5 dl mælk, lunken

2 æg

50 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

2 spsk sukker

2 tsk kardemomme

1 tsk kanel

½ tsk stødt ingefær

75 g mørke rosiner

50 g mørke chokoladeknapper, 70 %

ca. 600 g mel

“Melblanding” (til at tegne korsene):

2 spsk mel

2 spsk vand

Ca. 2 spsk. (dansk) honning

Fremgangsmåde

Dej:

Start med at opløs gæren i lidt af den lunkne mælk i en røremaskine. Når den er opløst, hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør, krydderier og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet, og ælt dejen godt på maskinen. Tilsæt derefter mere mel og ælt dejen til den er blank og smidig. Tilsæt rosiner og chokoladeknapper. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i skålen i ca. 1 time under et viskestykke.

Sådan gør du:

Del dejen i ca. 15 stykker og form til boller, der sættes tæt i en lille bradepande med bagepapir. Her har jeg sat 9 boller i en bradepande på ca. 25 x 25 cm, og resten af bollerne er sat i en brødform. Lad bollerne efterhæve i ca. 45 min under et viskestykke.

Rør vand og mel sammen til en lidt tyk melblanding (samme konsistens som glasur) og kom melblandingen i en lille sprøjtepose eller frysepose. Klip et lille hul i sprøjteposen og tegn korsene henover bollerne.  Sæt dem i ovnen ved 200 C i ca. 20 min.

Smelt honningen lidt og pensel de varme boller med honningen, så de bliver helt blanke og fine. Server bollerne, imens de stadig er lune!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.