Verdens bedste brunkager – Opskrift på lækre brunkager med mandler og pistacienødder. Ingen jul uden lækre, sprøde, smørbagte brunkager! Den duft, der spreder sig i køkkenet, når du svinger en plade friskbagte brunkager ud af ovnen, er indbegrebet af jul for mig. Jeg tillader mig at kalde disse brunkager for verdens bedste – de bliver helt sprøde og er perfekt krydrede uden at blive for stærke i smagen. De er med fyld af hakkede mandler og pistacienødder, som udover at smage dejligt, også giver brunkagerne det helt rette prikkede udseende. Der er også sukat i dejen, da det er med til at give brunkagerne den helt rette smag, men da mange ikke bryder sig om konsistensen af sukat, hakker jeg dem helt fint på en minihakker eller kører dem igennem en gammeldags persillehakker.
Som med anden småkagedej bliver dejen bedst, hvis du lægger den dagen inden, at småkagerne skal bages, sådan at dejen rigtig kan trække smag af krydderierne: Når dejen er færdig, former du den i 3-4 ruller, som enkeltvis pakkes grundigt ind i husholdningsfilm og lægges i køleskabet. Når du skal bage småkagerne, skæres den kolde dej i tynde skiver med en skarp kniv. Tag kun en rulle af gangen ud af køleskabet, som du skal bruge, og læg dejen ind i køleskabet igen, hvis den bliver for varm. Brunkagedejen kan sagtens holde sig 1-2 uger i køleskab. (Er du mere impulsiv og bare lige pludselig vil bage brunkager, så kan man altså også sagtens bage dem samme dag, bare sørg for at kagedejen når at blive kold nok til, at den kan skæres ud.)
En rulle brunkagedej kan også bruges som en hyggelig værtindegave! Måske sammen med et par andre ruller småkagedej. For er man først i gang med bageriet, er der ikke så meget ekstra arbejde i at lave en dobbelt portion småkagedej, eller også har du måske ikke selv brug for en hel portion og kan i stedet glæde andre. Prøv også denne opskrift med En dej, der bliver til 3 slags småkager. Rigtig god fornøjelse!
Verdens bedste brunkager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Verdens bedste brunkager
Rør smør, sukker, sirup, kanel, ingefær, nelliker og natron sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen imens der piskes/røres. Tilsæt hakkede nødder og sukat og rør det godt ind i dejen.
Del dejen i 3-4 lige store portioner og rul dem til en pølse. Kom husholdningsfilm stramt omkring dejen og læg dejen på køl i et par timer.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær dejen ud i tynde skiver og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 7-8 minutter øverst i ovnen. Bagetiden afhænger af, hvor tykke småkagerne er skåret ud. Brunkagerne skal tage farve og blive mørke, når de bages.
Lad brunkagerne afkøle på en rist. Opbevar dem herefter i en kagedåse. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Man kan vel godt udelade sukat, ikke ?
Jo, det kan sagtens undlades 🙂
Hvad skal der stå under kanel? 🙂
Stødt ingefær 🙂
Sker der noget ved at have tilsat krydderierne i melet ?
Nej, slet ikke 🙂
Lige et tip herfra :
Opskriften siger 200°C varmluft bages øverst i ovnen 7-8 min. – Ved ikke om der er skrevet forkert, for mine blev helt mørke, sorte i kanten og slet ikke gode.
Jeg forsøgte den næste plade med graderne fra en anden brunkageopskrift der ligner denne på 175°C alm. ovn bages midt i ovnen 6-7 min., og de blev HELT perfekt – lyse, sprøde og helt perfekte. – Så hvis din ovn også giver brunkagerne for meget varme 200°C varmluft, så prøv det her.
Denne her opskrift- bare med justerede grader til afbagning, kommer jeg til.at bruge næste jul også …..
Hold op, hvor blev de gode 😍😍