Varm kartoffelsalat – Opskrift på nem og lækker klassisk varm kartoffelsalat med eddike, smør, løg og sennep. Denne kartoffelsalat har en dejlig sur sød smag og serveres varm. Varm kartoffelsalat laves ved at stege løg i smør ved lav varme og derefter tilsættes vand, hvidvinseddike, dijon sennep, sukker og kolde kogte kartofler skåret i kvarte. Det hele varmes steges sammen så kartoflerne kan suge noget af væsken og få en dejlig smag. Kartoffelsalaten serveres varm med f.eks. frisk timian eller frisk persille drysset ovenpå.
Varm kartoffelsalat er en klassisk og gammel ret, som er super nem at lave og den består af ganske få ingredienser. Før i tiden serverede man varm kartoffelsalat med kogte røde pølser eller wienerpølser, men den varme kartoffelsalat kan sagtens serveres til mange andre ting. Min mor har igennem min barndom serveret den til kålpølser eller til hamburgerryg. Det smager også skønt at servere kartoffelsalaten til hjemmelavede frikadeller.
Jeg bruger hvidvinseddike til denne kartoffelsalat, men man kan også bruge æblecidereddike. Det samme gælder for dijon sennep, som jeg bruger her, der kan man bruge sød sennep i stedet for. Det er super nemt at lave sådan en kartoffelsalat her, hvis man f.eks. har kartofler tilovers fra dagen før, så kan man skære dem ud og bruge dem her. Rigtig god fornøjelse!
Varm kartoffelsalat
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og kog dem møre i en gryde saltet vand.
Afkøl herefter kartoflerne og skær dem i kvarte skiver.
Smelt smør på en pande ved lav varme og tilsæt løg i tern. Steg løgene til de er klare og har en sødlig smag. Det tager ca. 15 min. Hæld herefter vand på og tilsæt hvidvinseddike, sukker og dijon sennep. Skru op for varmen og tilsæt de kolde kartofler. Lad kartoflerne blive varme og suge væsken til sig. Rør forsigtigt undervejs. Smag til med salt og peber.
Server den varme kartoffelsalat med det samme. Pynt evt. med frisk timian eller persille. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar