Vafler med hytteost – Opskrift på sprøde og lækre søde hytteostvafler med kardemomme og citronskal. Disse vafler er så gode og meget nemme at lave. Vaflerne består af hytteost, æg, og mælk som først blendes sammen, hvorefter øvrige ingredienser blendes med. Vaflerne bages i et vaffeljern til de er gyldne og sprøde.
Jeg bruger 250 g hytteost 1,5 %, men man kan også bruge 4 % hytteost. Man kan ikke smage hytteosten, da den bliver blendet. Hytteosten giver en super svampet konsistens og så bidrager den også med ekstra proteiner.
Vaflerne kan spises som de er måske med et lille drys sukker. De kan også pyntes med f.eks. skyr eller flødeskum vendt med vanilje, syltetøj, friske bær og frugter. Det er også lækkert med is og chokoladesauce eller nutella. Prøv også opskriften på mine hytteostpandekager.
Vaflerne kan sagtens fryses og lunes op, så de igen bliver sprøde. Dejen kan laves dagen inden, hvis man f.eks. vil servere dem friskbagte til brunch. Dejen skal bare lige røres godt igennem, inden den bages i vaffeljernet. Rigtig god fornøjelse!
Vafler med hytteost
Ingredienser
Fremgangsmåde
Blend hytteost, æg og mælk med en stavblender. Tilsæt hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, natron, kardemomme, salt og citronskal. Blend til en ensartet dej. Rør smeltet smør i tilsidst. Lad dejen hvile på køkkenbordet i 30 min.
Varm et vaffeljern op. Bag 12-14 stk. vafler. Lad dem køle af på en rist. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar