Hytteostboller - Saftige boller med hytteost og havregryn
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hytteostboller

Hytteostboller – Opskrift på lækre saftige og bløde boller med hytteost og havregryn. Disse boller med hytteost er så gode og nemme at lave. Der er havregryn og hytteost i dejen, og hytteosten er med til at gøre bollerne ekstra saftige og svampede. Jeg bruger hytteost med 1,5 % fedt, men man kan også bruge den med 4% fedt.

Bollerne kan sagtens koldhæve natten over. Tilsæt 15 g gær til dejen og stil den på køl til dagen efter, hvor bollerne bages på samme måde, som beskrevet i opskriften. Man skal ikke være bange for, om der kommer klumper af hytteost i dejen, fordi under æltningen, så bliver hytteosten også æltet og bliver godt fordelt i dejen. Jeg har drysset havregryn og græskarkerner ovenpå bollerne inden de bages. Det kan sagtens undlades eller der kan tilsættes forskellige kerner i selve dejen. Bollerne kan sagtens fryses ned. Prøv også min opskrift på hytteostpandekager eller min opskrift på fladbrød med hytteost. Rigtig god fornøjelse!

Hytteostboller

Opskrift til 14-16 stk.
Forberedelse 1 t. 30 min.
Tilberedning 18 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Hytteostboller
Desuden

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet i en røreskål til en røremaskine. Tilsæt hytteost, havregryn, honning og olivenolie. Rør det rundt og lad det stå i 5 min. Tilsæt halvdelen af melet og tilsæt salt. Ælt dejen. Tilsæt det resterende mel og ælt dejen til den bliver blank og slipper skålen. Det tager ca. 10 min. Lad dejen hæve i 1 time under et fugtigt viskestykke.

Tænd ovnen på 225 C varmluft med et bagestål eller en bageplade i ovnen.

Lav 14-16 boller med to våde skeer. Sæt bollerne på 2 stykker bagepapir (som kan skubbes over på bageplade/bagestål). Lad bollerne efterhæve i 30 min. Pensl dem med vand og drys med havregryn og græskarkerner. Bag bollerne i ca. 18 min. Lad bollerne afkøle på en bagerist. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar