Tryllekartofler – Opskrift på fyldte bagekartofler med bacon, majs og ost. Tryllekartofler er bagekartofler, som udhules og fyldes med lækkert fyld. Trylle kartofler eller fyldte bagekartofler laves ved at udhule bagte bagekartofler. Det udhulede fyld blandes med bl.a. bacon, løg, creme fraiche, majs og ost. Alt fyldet kommes i de udhulede kartofler og bages i ovnen. Det er en super lækker måde at servere kartofler på.
Fyldet kan varieres med forskellige grøntsager og bacon kan skiftes ud med f.eks. kylling skåret i små tern eller oksekød. Jeg har brugt creme fraiche, men prøv også med flødeost med f.eks. hvidløgssmag. Prøv også min opskrift på søde kartofler med fyld. Rigtig god fornøjelse!
Tryllekartofler
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tryllekartofler
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Skrub kartoflerne godt og lad dem beholde skrællen på. Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 1,5 time.
Lad kartoflerne afkøle en smule og skær dem over. Udhul de halve kartofler og kom kartoffelfyldet i en skål.
Steg løg, hvidløg og bacon sammen på en pande. Kom blandingen op til kartoffelfyldet og tilsæt creme fraiche, majs, revet ost og persille. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Fordel fyldet i de udhulede kartofler og drys med ost på toppen. Bag kartoflerne igen i 15 min. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar