Opskrift på nem og lækker torskerognssalat med kapers, purløg og forårsløg. Torskerognssalat er så nemt at lave og det kræver ikke ret mange ingredienser. Her har jeg brugt to dåser torskerogn, som røres med mayonnaise, creme fraiche, citronsaft, purløg, forårsløg, kapers, salt og peber. I stedet for at bruge torskerogn fra dåse, så kan man også sagtens koge torskerognsbukser og bruge til torskerognssalaten.
Torskerognssalat med kapers
Kapers tilføjer en unik dimension til salaten, da deres salte og let syrlige smag komplementerer den bløde konsistens af torskerogn. De små, grønne knopper tilfører både tekstur og kompleksitet, hvilket gør retten mere interessant og velsmagende. Den salte smag fra kapers balancerer også eventuelle fedme fra mayonnaise eller creme fraiche, hvilket skaber en harmonisk smagsoplevelse. Denne kombination gør torskerognssalat til en perfekt fyldig topping på brød eller som en del af en buffet. Torskerognssalat er perfekt at servere på frokostbordet. Det kan serveres som det er eller det kan serveres med rugbrødschips eller rugbrødsstave. Prøv også min opskrift på æggesalat med karry eller min opskrift på skinkesalat. Rigtig god fornøjelse!
Er torskerogn på dåse sundt?
Torskerogn på dåse har en masse gode næringsstoffer i sig. Det er også det, jeg bruger til denne opskrift, men du kan også godt vælge at købe torskerognsbukser i fiskehandleren. Det er dog ikke hele året rundt, at de er i sæson, så du kan godt gå tomhændet fra fiskehandleren visse tider af året.
Torskerognssalat
Ingredienser
Fremgangsmåde
Rør torskerogn igennem, så der ikke er klumper. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber. Hæld torskerognssalat i en skål og pynt med revet citronskal og ekstra purløg og forårsløg. Opbevar på køl indtil servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar