Tiramisu cookies - Cookies med kaffe og mascarpone

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tiramisu cookies

Tiramisu cookies – Opskrift på de lækreste sprøde og seje cookies med kaffe pyntet med mascarponecreme og kakaodrys ala tiramisu. Disse cookies er inspireret af den italienske dessert: Tiramisu. Disse cookies består af en cookiedej, hvor der er kaffe i. Ovenpå de færdigbagte cookies sprøjtes der en mascarponecreme på, hvorefter der drysses med kakao. Der er dog ikke alkohol i disse cookies, men hvis man vil, så kan man tilsætte lidt Masala i cookie-dejen eller i mascarponecremen.

Den lækre creme laves ved at piske æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Derefter tilsættes der mascarpone og piskefløde og cremen piskes til den er luftig og fast. Jeg kommer cremen i en sprøjtepose med en rund tyl, hvor jeg sprøjter cremen ud i en spiral på cookies. Man kan også sagtens bare smøre cremen ud på de lækre cookies. Jeg har brugt min meget populære opskrift på chocolate chunk cookies, og i stedet for chokolade, så har jeg tilsat instant kaffe.

Tiramisu cookies

Opskrift til 18 stk.
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Cookies
Mascarponecreme
Desuden

Fremgangsmåde

Cookies

Smelt smør og frysetørret kaffe sammen i en lille gryde ved svag varme.

Bland sukker, brun farin, salt og vaniljesukker sammen i en skål.

Tilsæt det smeltede smør og kaffe og rør det sammen med. Rør et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det i skålen. Rør det hele sammen til en ensartet og blød dej.

Stil dejen på køl i 1 time.

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Form ca. 18 lige store kugler med f.eks. en isske. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir (jeg bager kun 6 cookies af gangen). Sørg for at der er godt med mellemrum imellem hver kugle, da de flyder ud, når de bliver bagt.

Bag kuglerne i ca. 13-15 min. til de er gyldne og sprøde rundt i kanten, men stadig bløde i midten.

Lad cookiesne afkøle på en rist.

Mascarponecreme

Pisk æggeblommer, rørsukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 5 minutter. Skru lidt ned for hastigheden og tilsæt mascarponen og pisk den godt sammen.

Tilsæt piskefløden lidt ad gangen imens der piskes. Pisk indtil cremen er luftig og laver små toppe. Kom cremen i en sprøjtepose med en lille rund tyl. Sprøjt cremen på de afkølede cookies og drys med kakao. Server straks eller opbevar på køl. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar