Tarteletstang - Opskrift på butterdejsstang med høns i asparges

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tarteletstang

Tarteletstang – Opskrift på tarteletstang af butterdej med fyld af høns i asparges. Denne butterdejsstang eller tarteletstang er lavet med rester fra tarteletter med høns i asparges. Denne ret er en fusion af to klassikere: Høns i asparges og butterdejsstang. Skinkestang er en rigtig klassiker fra 80’erne, og det smager virkelig lækkert. Her er skinkefyldet byttet ud med fyld af høns i asparges, hvilket smager så lækkert. Det er en virkelig nem ret at lave til aftensmad eller til frokost, da den ikke kræver det helt store arbejde, hvis man har rester af høns i asparges fra f.eks. påskefrokost eller julefrokost.

Tarteletstangen laves ved at komme fyldet i midten af en rulle fersk butterdej, hvor der skæres skrå snit i dejen på hver side af fyldet, ca. 1/3 del ind, så det kommer til at ligne et fiskebensmønster. Så foldes der skiftevis en dejstrimmel fra hver side ind over fyldet, sådan så butterdejen flettes rundt om fyldet. Derefter pensles dejen med æg og drysses med sesamfrø. Butterdejsstangen bages til den er gylden og sprød. Tarteletstangen kan serveres som en ny version af tarteletterne til påskefrokosten eller julefrokosten. Rigtig god fornøjelse!

Tarteletstang

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Kom butterdejen på en bageplade med bagepapiret. Fordel høns i asparges på midten af dejen (på den lange led). Skær skrå snit i dejen på hver side af fyldet, ca. 1/3 del ind, så det kommer til at ligne et fiskebensmønster (se video). Fold nu skiftevis en dejstrimmel fra hver side ind over fyldet, så du “fletter” hele tarteletstangen.

Saml dejen i stangens ender og fold dem ind under. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bag stangen i ca. 30-35 min. Lad den afkøle let, så er den nemmere at skære ud. Drys purløg udover. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar