Svampet drømmekage med ekstra kokosfyld – opskrift på den bedste drømmekage. Drømmekage, det er og bliver min yndlingskage! Et stykke lun drømmekage og et koldt glas mælk… hvem elsker ikke det? Jeg fik sådan lyst til at bage drømmekage i dag til eftermiddagshyggen, og jeg er simpelthen nødt til at dele opskriften med jer. Det er virkelig den bedste drømmekage! Kombinationen af den svampede kage og det sprøde kokosfyld er så lækker. Sådan en kage bringer sikkert minder frem hos de fleste, da det jo er en gammel klassiker. Vi har i hvert fald bagt den rigtig mange gange hjemme hos mig! God fornøjelse!
Svampet drømmekage med ekstra kokosfyld
Ingredienser
DrømmekageFremgangsmåde
Drømmekage
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt fløden og stil det tilside. Pisk æg og sukker lyst og luftigt til en æggesnaps. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen skiftevis med smør/flødeblandingen. Kom dejen i en form ( min form er 26×40 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i 18 minutter.
Kokosfyld
Imens kagen er i ovnen laves kokosfyldet ved at smelte smør i en gryde. Tilsæt kokosmel, brunfarin og sødmælk og rør det godt sammen til en ensartet masse. Lad det boble lidt ved middelvarme under omrøring.
Sæt ovnen på 200 C.
Fordel kokosfyldet på kagen og bag kagen i yderligere 12-14 min., til fyldet er sprødt. Tag kagen ud og lad den køle af inden den nydes. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Kan man mon lave drømmekage i muffinsforme?
Det er jeg sikker på man kan! Sikke en god ide 🙂
Mærkeligt, den bliver absolut ikke tør når jeg laver fyldet 🙂
Har du prøvet at fryse den med fyld ?? Hvordan blev den efterfølgende??
Det har jeg ikke prøvet, men jeg er sikker på at det sagtens kan lade sig gøre 🙂
Kokosfyldet blev virkelig hårdt og tørt. Virkelig ærgerligt ?
Øv, hvor ærgerligt. Det har jeg ikke lige været ude for, så kan ikke lige svare på, hvad der mon kan være gået galt…Jeg håber dog, at det smagte godt alligevel 🙂
Hvor mange gange vil du gange den for at lave en hel bradepande ?
Jeg ville gange opskriften med 2,5 🙂