Store svampede chokolademuffins – Opskrift på de bedste chokolademuffins med kærnemælk og chokoladestykker. Disse muffins med chokolade er mine favoritter. De smager så dejligt og er virkelig nemme at lave. De våde ingredienser blandes sammen i en skål, imens de tørre ingredienser blandes i en anden skål, hvor efter det hele røres sammen til en lækker dej, hvor der også vendes chokolade i.
De bedste muffins er dem der hæver udover kanten og bliver sprøde udenpå og helt svampede og bløde indeni, med dejlige stykker af chokolade. Jeg har kærnemælk i dejen, hvilket gør dejen luftig, men hvis du ikke har kærnemælk, så kan mælk med citronsaft også bruges eller neutral yoghurt. Prøv at tilsætte en spsk. stærk kaffe til de våde ingredienser, for at fremhæve chokoladesmagen. Brug gerne chokolade af god kvalitet, for man kan virkelig smage forskel på, hvilken chokolade det er. F.eks. Valhrona, Callebaut eller en anden kvalitetschokolade.
Disse chokolademuffins er perfekte til picnic, fødselsdag eller eftermiddagskaffen. Muffins egner sig godt til at fryse ned. Rigtig god fornøjelse!
Store svampede chokolademuffins
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220 C varmluft.
I en skål piskes smeltet smør og sukker let sammen med et piskeris. Tilsæt et æg ad gangen og pisk til en skummende masse. Tilsæt vaniljesukker, kærnemælk og græsk yoghurt let sammen.
Bland hvedemel, bagepulver, salt og kakaopulver sammen i en skål. Vend de tørre ingredienser sammen med de våde og rør til en ensartet dej. Vend chokolade i og fordel dejen i 12 muffinsforme.
Drys med lidt ekstra chokolade. Bag muffins i 5 min. ved 220 C varmluft og dernæst skrues der ned til 180 C varmluft og de bages i yderligere 15 min.
Lad muffins afkøle lidt før de nydes. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Kan man erstatte kernemælk med mælk eller andet?
Ja, mælk eller neutral yoghurt 🙂
Hej Frederikke.
Hvis man er nødt til at bage dine chokolademuffins dagen før, hvordan opbevarer man dem så bedst muligt, så de ikke bliver tørre og kedelige til dagen efter?
De kan sagtens bages dagen før og opbevares i en kagedåse eller en lukket fryse pose ved stuetemperatur 🙂
Kan man bruge skyr i stedetfor yoghurt/creme fraiche?
Man kan sagtens brug skyr i stedet for 🙂