Sticky toffee pudding - Svampet dadelkage med karamelsauce

SE ALLE MINE OPSKRIFTER MED HYTTEOST HER!

Dansk English
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding – Opskrift på sticky toffee pudding som er en klassisk britisk svampet og saftig dadelkage med karamelsauce. En virkelig lækker og smagfuld dessertkage, som stammer fra England. Sticky toffee pudding består af en ekstrem svampet kage med bl.a. blendede dadler og muscovadosukker i dejen. Når kagen er bagt, så prikkes der huller i den, og den overhældes med en karmelsauce, som siver ned i kagen. Kagen skæres i stykker og serveres med en kugle is på, og der hældes resten af karamelsaucen udover. Sådan en skøn og lækker dessert.

Sticky toffee pudding

Der findes mange forskellige varianter af sticky toffee pudding og der er også forskellige måder at servere denne dessertkage på. Jeg har serveret kagen med en kugle vaniljeis med chokoladestykker og revet appelsinskal, hvilket smager så godt sammen med den dybe karamelsmag. Man kan også servere med flødeskum eller vaniljecreme. Kagen her er bagt i et ildfast fad, men man kan også hælde dejen i små ramekiner eller andre mindre bageforme.

Der bruges muscovadosukker, som er mørkere end brun farin og har en lidt dybere smag, men man kan sagtens bruge brun farin i stedet for. Prøv også at tilsætte forskellige krydderier i dejen som f.eks. kanel, kardemomme, ingefær eller revet appelsinskal. Kagen er bedst, når den lige er bagt.

Prøv også min opskrift på Millionair’s Shortbread med kiksebund, karamellag og chokoladelag. Rigtig god fornøjelse!

Sticky toffee pudding

Opskrift til 9 stk.
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 40 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Sticky toffee pudding
Karamelsauce
Desuden

Fremgangsmåde

Sticky toffee pudding

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Udsten dadlerne og kom dem i en gryde og hæld vand på. Kog det op og lad det simre i ca. 5 min. eller til dadlerne er helt udblødte. Tag gryden af varmen, tilsæt natron (det bruser lidt op) og stavblend det hele. Lad dadelmassen afkøle.

Pisk blødt smør og muscovadosukker lyst og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og tilsæt det til dejen skiftevis med sødmælken. Pisk til sidst dadelmassen i.

Smør et ildfast fad på ca. 22 x 25 cm med smør. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 25 min. Den skal være blød og svampet.

Karamelsauce

Lige inden kagen er færdigbagt: Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det op til sukkeret er smeltet. Bring herefter karamelsaucen i kog, under omrøring, så den bobler op. Lad karamelsaucen koge i et par minutter.

Prik huller i kagen og hæld halvdelen af karamelsaucen udover den varme kage. Lad det stå i 15 min. så karamellen kan sive ned i kagen.

Skær kagen i passende stykker (jeg fik 9 stykker kage) og server med en kugle is på og resten af karamelsaucen. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar