Sprøde og luftige chokoladeboller - Opskrift på de bedste sprøde og luftige chokoladeboller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Sprøde og luftige chokoladeboller

De bedste sprøde og luftige chokoladeboller. Disse boller er lavet præcis som mine populære sprøde og luftige boller, jeg har blot tilsat chokolade i dejen og det er der kommet de lækreste chokolade boller ud af. Bollerne er perfekte at servere til fødselsdage, brunch eller bare til eftermiddagshyggen på en regnvejrsdag.  Jeg har brugt 54 % mørk chokolade fra Callebaut som kan købes her (*reklamelink), men f.eks. mælkechokolade kan også bruges. Bollerne skal kun hæve 1 time, så de er ret hurtige at lave. Sådan nogle boller her smager jo allerbedst lune og med et godt lag tandsmør på. Tjek også mine andre opskrifter på chokoladeboller: bløde chokoladeboller og grove chokoladeboller. Rigtig god fornøjelse!

Sprøde og luftige chokoladeboller

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t. 20 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Sprøde og luftige chokoladeboller (ca. 12-14 styks.)

Fremgangsmåde

Sprøde og luftige chokoladeboller

Opløs gæren i det lunkne vand i en røreskål til køkkenmaskinen. Tilsæt honningen og rør det rundt med en træske. Bland  mel og salt sammen og rør det i dejen lidt adgangen, indtil dejen får en ensartet konsistens. Dejen skal ikke æltes på dette trin, det skal ligne havregrød. Lad dejen hvile i 10 minutter. Kør dejen på højeste hastighed med den flade krog  i ca. 10 minutter eller indtil dejen er blank og ensartet. Skift den flade krog ud med maskinens dejkrog og kør dejen igen indtil den slipper bunden og “kravler op ad krogen”. Dejen skal være helt blank, smidig, våd og elastisk (den ligner ikke en klassisk bolledej). Tilsæt chokoladen og ælt den hurtigt ind i dejen. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur. Ca. 30 minutter før dejen har hævet færdigt tændes ovnen på 250 C varmluft med en bageplade indeni. Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og drys også en smule mel udover dejen. Del dejen i lige store stykker med en kniv eller en spatel (uden at arbejde for meget med dejen) og placer bollerne på et stykke bagepair, som trækkes over på den varme bageplade. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 12-15 minutter. De skal være sprøde og lyde hule, når du banker på dem.  Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
  1. Hej Frederikke
    Jeg har lige lavet dine chokoladeboller, men dejen var virkelig svær at arbejde med (især da jeg skulle lave dem til boller) og at bage dem i ovnen på 250C er utrolig meget, synes jeg… har du nogle gode råd, jeg kan bruge næste gang?

    1. Opskriften på disse boller er med udgangspunkt i min meget populære opskrift på sprøde og luftige boller, som er blevet gennem testet 🙂 Dejen er anderledes end en normal bolledej, og derfor skal de også bages ved 250 C. Det er vigtigt, at dejen bliver æltet godt, til den kravler op af dejkrogen, hvor den gerne skulle blive blank og elastisk. Jeg håber, at det lykkedes for dig næste gang 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

Skriv en kommentar