Spaghetti carbonara - Opskrift på cremet italiensk spaghetti alla carbonara
Opskrifter Livsstil Shop

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara – Opskrift på den bedste cremede italienske klassiker. Spaghetti alla carbonara er en vidunderlig og herlig italiensk pastaret med pasta vendt i en cremet blanding af æg, ost, bacon/panchetta og massere af friskkværnet peber.

Denne spaghetti carbonara er lavet med æg og ikke med fløde, som nogle laver den med. Retten bliver så dejlig cremet med æggeblommerne og osten. Spaghetti carbonara er virkelig let at lave og er en perfekt ret at servere i hverdagene, men også en ganske dejlig ret at servere til gæster. Server gerne retten med en frisk tomatsalat eller en frisk grønsalat.

Jeg bruger frisk pasta, men alle salgs pastaer kan bruges til denne ret. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Spaghetti carbonara

Pastaretter til 4-5 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 10 min. / I alt 20 min.
Ingredienser

Spaghetti carbonara

250 bacon eller panchetta, gerne et stykke man selv skærer, i tern

Ca. 400 g frisk pasta

3 æggeblommer og 2 hele æg

200 g revet parmesan eller pecorino

Salt

Massere af friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

Spaghetti carbonara

Steg bacon sprødt på en pande og hæld fedtet fra. Lad bacon blive på panden.

Kog pastaen og gem lidt af pastavandet.

Pisk æggeblommerne og de 2 hele æg sammen til det skummer. Tilsæt osten, salt og peber.

Kom en skefuld af det varme pastavand op i æggeblandingen af ca. 4-6 omgange og pisk det godt. Dette gør at æggene ikke bliver til røræg, når de blandes sammen med den varme pasta.

Kom pastaen over på panden med bacon og vend det godt rundt ved lav varme. Hæld æggeblandingen på og vend rundt og smag til med salt og peber, hvis nødvendigt. Lad det stå et par minutter på panden og server straks den varme pastaret. Drys evt. ekstra ost ovenpå. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.