Romesco – Opskrift på lækker peberfrugtdip med chili og mandler. Denne dip med peberfrugt er så nem at lave, og den smager virkelig lækkert! Dippen eller saucen består af grillede peberfrugter, chili og hvidløg som blendes med ristede mandler, olivenolie, sukker, citronsaft, salt og peber. Peberfrugtdippen er perfekt at servere sammen med grillede grøntsager og kød, som spread i en sandwich eller som en del af et tapasbord. Prøv også min opskrift på haydari, som er en dip med peberfrugt og feta. Rigtig god fornøjelse!
Romesco
Ingredienser
RomescoFremgangsmåde
Romesco
Tænd ovnen på 200C varmluft.
Kom peberfrugter, hel chili og hel hvidløgsfed i et ildfast fad. Dryp med olivenolie og bag i ovnen i ca.25-30 min. Kom det op i en skål og læg et klæde eller låg over, så løsner skindet sig fra peberfrugterne.
Fjern skindet, stilken og kernerne fra peberfrugterne og chilien og kom dem i en blender. Pres hvidløgene ud af fedet og kom det i blenderen sammen med mandler, sukker, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Blend til en ensartet dip. Smag den til og hæld den over i en skål og stil den på køl indtil servering. Pynt evt. med ekstra hakkede mandler og olivenolie. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar