Ricottakage med rabarber - Kage med ricotta og rabarber

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Ricottakage med rabarber

Ricottakage med rabarber – Opskrift på svampet og fugtig kage med ricotta, citron, rabarber og pisket cremet fraiche med kardemomme. Denne kage er helt vildt lækker og virkelig nem at bage. Kagen består af den mest svampede kagebund, hvor der er ricotta og citron i. Inden kagen bages, så toppes den med rabarber skåret i små stykker og vendt med sukker, vanilje og hvedemel samt mandelsplitter. Når kagen kommer ud af ovnen afkøles den og serveres med pisket creme fraiche med kardemomme og vanilje. Det er en super god kage, der også er perfekt at bage dagen inden servering.

Det er meget populær i Italien at bage kager med ricotta og især sådan en kage her med ricotta og citron. Det er en så lækker, syrlig og frisk kage. Ricottaen gør kagen ekstra svampet og ekstra saftig og rabarberne ovenpå er lige prikken over i’et. Jeg serverer denne kage med pisket creme fraiche. Pisket creme fraiche laves ved at komme creme fraiche 38% i en foodprocessor og køre det indtil det bliver en tyk og fast creme. Det skal være 38% for ellers kan det ikke piskes luftigt. Jeg tilsætter både vaniljesukker og stødt kardemomme, men det kan man sagtens undlade.

Prøv også min opskrift på ricottakage med citron, flødeskum og lemoncurd. Rigtig god fornøjelse!

Ricottakage med rabarber

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Rabarber
Ricottakage med rabarber
Desuden

Fremgangsmåde

Rabarber

Skyl rabarber grundigt og skær dem herefter i mundrette stykker. Kom rabarber i en skål med sukker og hvedemel og lad det stå imens kagedejen laves.

Ricottakage med rabarber

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og citronskal sammen til det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 5 min. Pisk ricottaen i. Pisk et æg i ad gangen. Dejen kan godt se skilt ud her, men det gør ingenting.

Bland hvedemel, natron 0g salt og pisk det i dejen. Pisk tilsidst citronsaft i.

Beklæd en springform på 24 cm med bagepapir, smør siderne og bunden med smør og drys flormelis på. Hæld dejen i formen, fordel rabarber på og drys med mandelsplitter. Bag kagen i ca. 35-40 min. Den falder lidt sammen, når den tages ud af ovnen. Lad kagen afkøle.

Kom creme fraiche, vaniljesukker og kardemomme i en foodprocessor og blend til det er luftigt og fast.

Server ricottakagen med pisket creme fraiche. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar