Ricottakage med citron - Saftig ricottakage med citron

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Ricottakage med citron

Ricottakage med citron – Opskrift på saftig og svampet ricottakage med citron, lemoncurd og flødeskum. Denne kage er helt vildt lækker og virkelig nem at bage. Kagen består af den mest svampede kagebund, hvor der er ricotta i. Ricottaen gør kagen ekstra svampet og ekstra saftig. Kagen pyntes med flødeskum og lemoncurd. Det er en super god kage, der også er perfekt at bage dagen inden servering.

Det er meget populær i Italien at bage kager med ricotta og især sådan en kage her med ricotta og citron. Det er en så lækker, syrlig og frisk kage, som også bare kan drysses med flormelis i stedet for flødeskum og lemoncurd. Kagen er perfekt at servere til f.eks. påske. Jeg har brugt hjemmelavet lemoncurd fra denne opskrift, men man kan også sagtens købe et glas med lemoncurd. Rigtig god fornøjelse!

Ricottakage med citron

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Desuden

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og citronskal sammen til det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 5 min. Pisk ricottaen i. Pisk et æg i ad gangen. Dejen kan godt se skilt ud her, men det gør ingenting.

Bland hvedemel, natron 0g salt og pisk det i dejen. Pisk tilsidst citronsaft i.

Beklæd en springform på 23-24 cm med bagepapir, smør siderne og bunden med smør og drys flormelis på. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 35 min. Lad kagen afkøle.

Placer kagen på et fad. Pisk fløden til en fast flødeskum og fordel på kagen. Kom klatter af lemoncurd på flødeskummet og kør det rundt i skummet med en kniv. Server kagen straks eller opbevar den på køl. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
  1. Hejsa,
    Da jeg lavede denne kage blev den helt ubagt i midten. Jeg fulgte opskriften, men formen var kun 22 cm. Kan det være grunden til at den ikke blev helt gennembagt på 35 min?, og hvis ja, hvor længe vil du så give den?
    Den smagte fuldstændigt fantastisk, så jeg vil vildt gerne lære at bage den korrekt 🙂

Skriv en kommentar