Ricottacreme med oliven – Opskrift på nem og lækker appetizer med blød ricottacreme, hakkede oliven og rosmarinolie. Denne super nemme og lækre appetizer er perfekt at servere for gæster. Denne ret består af en blød blendet ricottacreme med piskefløde og salt og peber, som smøres ud på et fad. Ricottacremen pyntes med hakkede grønne oliven og en rosmarinolie med hvidløg og citronskal.
Jeg har udviklet denne opskrift sammen med Maria, som har madbloggen Marialottes.dk. Vi serverede ricottacremen med lunt og sprødt brød, som vi dyppede i cremen. Man kan også servere retten med f.eks. chips, grissini eller grøntsagstave. De grønne oliven kan skiftes ud med lige de oliven, som du bedst kan lide.
Prøv også min opskrift på burrata med langtidsbagte tomater eller min opskrift på bagel dip med laks. Rigtig god fornøjelse!
Ricottacreme med oliven
Ingredienser
RosmarinolieFremgangsmåde
Rosmarinolie
Varm olien op til kogepunkt. Tilsæt rosmarinkviste, hvidløgsskiver og skallen fra 1 hel citron. Lad det småsimre i 3 minutter. Tag herefter af varmen, og lad det køle af.
Ricottacreme
Kom ricotta og piskefløde i en skål og blend med en stavblender, til cremen er fløjlsblød. Smag til med salt og peber. Hak oliven groft. Kom ricottacremen på et fad, top med oliven og hæld rosmarinolien udover. Krydr med salt og peber. Servér med ristet brød til. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar