Rabarbermuffins med crumble og marengs

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Rabarbermuffins med crumble og marengs

Rabarbermuffins med crumble og marengs! Disse muffins er så gode og er fyldt med syrlig rabarber, hakket hvid chokolade, hakkede mandler og revet citronskal. En helt fantastisk lækker kombination. Muffinsne er bagt med en crumble ovenpå  bestående af bl.a. havregryn og kanel, og det bliver dejligt sprødt. Så det er faktisk to kager i en! Marengsen er egentlig mest til pynt og kan sagtens undværes. Jeg fik 10 store muffins ud af denne opskrift, men lav gerne 20 små. De kan nemlig fryses ned (dog uden marengsen), så har man altid lækre kager at servere, ved blot at lune dem i ovnen. Rigtig god fornøjelse!

Rabarbermuffins med crumble og marengs

Ingredienser

Rabarbermuffins (ca. 10 styks):
Crumble:
Lyserød marengs:

Fremgangsmåde

Rabarbermuffins:

Tænd ovnen på 185 C varmluft. Ordn og skær rabarber i små stykker og bland dem med sukker i en skål.

Pisk smør, sukker og brun farin sammen til det er lyst og luftigt. Pisk et æg i ad gangen. Bland vaniljesukker, hvedemel, bagepulver og  citronskal sammen med rabarberne. Pisk det godt i dejen. Hak mandler og chokolade og vend det i dejen. Fordel dejen i muffinsforme og lav crumble.

Crumble:

Mos havregryn, hvedemel, smør, brun farin og kanel godt sammen og drys det udover hver muffin. Bag muffins i ca. 25 minutter. Lad dem køle af.

Lyserød marengs:

Kom æggehvider og sukker i en skål og lad det stå i 15 minutter. Pisk det herefter til en stiv marengs. Drys flormelis i imens der piskes og tilsæt evt. pastafarve. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt små dutter ud på hver muffin. Nyd dem med det samme. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

12 kommentarer
  1. Hej Frederikke
    Vil man kunne lave en kage i stedet for muffins med denne opskrift? Og skal man da fordoble opskriften måske?

    1. Ja, det kan man sagtens! Og opskriften skal fordobles, så der er nok til at fylde en bageform ud 🙂 Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  2. Kan kagen laves dagen inden hvis man venter med at putte mamarengsen på? Evt luner den inden man kommer det på?

  3. Bliver marengen tarvelig, hvis dekorere kagerne om morgenen, men først skal bruge dem efter frokost? Og kan de opbevares på køl eller hvordan?

    1. Du kan godt dekorere dem om morgnen og så stille dem på køl indtil de skal bruges. Hvis du vil brænde marengsen, så ville jeg gøre det lige inden servering 🙂

  4. Hej 🙂
    Marengsen skal altså ikke bages? Putter du halv Hvidt og halvt rødt i sprøjteposen eller har du bare vendt det i skålen så den bliver tofarvet?

    1. Nej, jeg har ikke bagt marengsen, men det kan du sagtens gøre 🙂 Jeg har farvet marengsen svagt lyserød, og så har jeg malet med farve i selve sprøjteposen 🙂 Så bliver marengsen nemlig tofarvet, når den sprøjtes ud. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke

  5. Overvejer at lave denne udgave med mine ribs istedet for rabarber, har du evt en idé til, om det kræver jeg gør noget andet ved muffinsene 🙂

    1. Jeg vil tro, at du bare kan udskifte rabarber med ribs uden at gøre noget yderligere 🙂 Skriv gerne til mig om resultatet 🙂

Skriv en kommentar